Uzbudljive vijesti

Uskoro ćemo moći zaviriti u ormar legnedarne Vivienne Westwood

Autor: Žene.ba
Uskoro ćemo moći zaviriti u ormar legnedarne Vivienne Westwood
Foto:X

Uzbudljive vijesti za sve ljubitelje mode stižu iz svijeta prestižne aukcijske kuće Christie’s. Sredinom juna, ova kuća organizuje posebnu prodaju - privatnu garderobu ikonične britanske modne dizajnerice Vivienne Westwood će biti ponuđena na aukciji. Ovo je jedinstvena prilika za fanove da uđu u svijet jedne od najistaknutijih figura u svijetu mode i steknu neki od njenih ličnih predmeta.

U saradnji s aukcijskom kućom Christie's, Andreas Kronthaler, suprug preminule Vivienne Westwood, pažljivo je odabrao komade iz njenog privatnog ormara, koji datiraju još od 1983. godine. Ti odabrani komadi bit će dostupni na aukciji uživo u Londonu 25. juna, kao i online od 14. do 28. juna. Svaki od ovih komada nosi sa sobom dio modnog naslijeđa, te ako imate mogućnost, vrijedi uložiti u njih. Pored toga što ćete posijedovati komad koji je nosila sama Vivienne, vaša kupovina će podržati rad brojnih dobrotvornih organizacija koje je dizajnerica podržavala, uključujući The Vivienne Foundation, Amnesty International i Médecins Sans Frontières.

Ako se nađete u Londonu, a niste u mogućnosti da učestvujete u aukciji, imat ćete priliku da vidite izložbu svih komada u Christie's-ovom londonskom centru od 14. do 28. juna. Samo to je već dovoljan razlog da rezervišete avio karte i doživite ovo jedinstveno iskustvo modnog naslijeđa.