provokativna moda

VIDEO Ovako se oblače djevojke u Manchesteru kada krenu u grad

Autor: Žene.ba
VIDEO Ovako se oblače djevojke u Manchesteru kada krenu u grad
FOTO: Ilustracija

Kako se oblače djevojke u Manchesteru kada krenu u noćni izlazak, otkriva snimak koji je nemoguće ne primijetiti, pa i ne komentarisati. Kada se pogledaju ta modna izdanja, trendovi koji se prate veoma su poražavajući. Cilj je da se izgleda što provokativnije i pritom na sasvim pogrešan način.

Prekratke i preuske haljine, obline u prvom planu, golišavi stajinzi, šorcevi od minimalno materijala, napadna šminka, kič i odsustvo elegancije. Sve se to može vidjeti na ovom snimku. Ovo su trendovi koje tamošnje devojke prate.

View this post on Instagram

A post shared by Elara (@nightlifelara)

Provokativna moda caruje i svjetskom javnom scenom, koja je najuticajnije polje za plasiranje modnih trendova. Dešavanja na toj sceni prati skoro cijeli svijet, a ono što nose javne ličnosti, lako, brzo i često oblikuju stil djevojaka.

"Mogu da se zakunem da nermaju ogledalo kod kuće", "Bez samopoštovanja, možete se obući odmjereno i izgledati lijepo", "Pa gdje je ostatak odjeće?", "Jedna samouvjerena žena ne mora da se skida da bi impresionirala druge, što se više skidate, to više pažnje želite", "Elegancija je rijetka, a vulgarnost svakim danom postaje sve modernija! Kako tužno!", komentari su ispod objave na Instagramu.