Pronađite inspiraciju

Zelena je dominirala ovoga ljeta, a sve su prilike da će ostati na tronu i na jesen

Autor: Žene.ba
Zelena je dominirala ovoga ljeta, a sve su prilike da će ostati na tronu i na jesen
Foto: Instagram

August, označava kraj ljetne sezone i prelazak u jesen. Dok se sunčane dane i bikinije zamijenjuju udobnim farmerkama i poslovnim odijelima, tako se i naš beauty i modni izbor transformiše. Ljetne citrusne note u parfemima ustupaju mjesto drvenastim i bogatijim mirisima, a boje koje dominiraju našim ormarom prelaze iz svijetlih u dublje tonove.

Kako se mijenjaju naše rutine i navike krajem augusta, tako se i naš stil oblačenja, kao i paleta boja, prilagođavaju novoj sezoni. Dok smo tokom ljeta uživali u svijetlim, živahnim nijansama, sada su u fokusu sofisticiranije boje koje donose jesenski šarm.

Povratak na scenu veličanstvene zelene

Zelena boja, koja je počela da se ističe sredinom maja, nastavila je da osvaja modne piste tokom ljeta. Sa temom "The Garden of Time" na ovogodišnjoj Met Gali, zelena je zasijala kao trendi nijansa. Ova boja nije samo bila prisutna na modnim revijama, već je i ušla u ljetnu sezonu kroz odabir kupaćih kostima. Naše omiljene modne ikone viđene su u zelenim kupaćim kostimima pored morskih obala, što je dodatno naglasilo njen uticaj na modu.

View this post on Instagram

A post shared by TAŠA (@grujic_anastasija)

View this post on Instagram

A post shared by Lara (@lara_bsmnn)

Zelena, kao boja koja asocira na prirodu, odmor i opuštanje, ostaje prijatna za oči i ovog leta. Sada, prelazi u jesen s novim, sofisticiranim tonovima.

Maslinasto zelena - favorit jeseni

Zelena boja, koja je osvajala ljeto, sada se sprema da osvoji i jesen. Dok su ljetni mjeseci favorizovali vibrantnije tonove zelene, kraj ljeta i nadolazeća jesen donose svedenije nijanse poput maslinasto zelene.

View this post on Instagram

A post shared by 𝔛 (@xeniaadonts)

Maslinasto zelena boja donosi sofisticiranost i eleganciju. Staložena, ali i zavodljiva, savršeno se uklapa uz bež tonove koji su ključni za jesen, kao i uz bordo, koji takođe zauzima važno mjesto u jesenjoj paleti.

View this post on Instagram

A post shared by Lara (@lara_bsmnn)

View this post on Instagram

A post shared by Jelena (@jelenasimeonova)

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?