Sa neobičnim stanovnicima

Atokos: Ostrvo sa očaravajućim plažama i netaknutom prirodom

Autor: Žene.ba
Atokos: Ostrvo sa očaravajućim plažama i netaknutom prirodom
Foto: Instagram

Grčka je poznata po svojim prelijepim destinacijama za ljetovanje, ali u posljednje vrijeme sve više istražujemo i njene skrivene dragulje. Nakon što smo istražili čari Soluna, vrijeme je da se upustimo u priču o jednom od najneobičnijih grčkih ostrva – Atokosu.

Ova mala, nenaseljena oaza u Jonskom moru nudi ne samo prelijepe pejzaže, već i jedinstvenu priliku da uživate u društvu simpatičnih prasića.

Atokos: Oaza izolacije i prirodne Ljepote

Atokos se nalazi blizu zapadne obale Grčke, u Jonskom moru, i predstavlja pravo malo čudo prirode. Kao privatno ostrvo koje nije naseljeno od 2011. godine, Atokos zrači posebnom auri izolovanosti i netaknute prirode. Pokriva ga bujna vegetacija i stjenovite litice koje se spuštaju u kristalno bistro, tirkizno more. Ove litice kriju brojne male uvale i prelijepe plaže idealne za opuštanje i uživanje u suncu.

Jedan od najzanimljivijih aspekata Atokosa je njegova plaža koja je domaćin neobičnim stanovnicima – prasićima. Iako je misterija kako su prasići dospeli na ovo ostrvo, oni su postali pravi turistički hit. Posjetioci mogu uživati u druženju sa ovim simpatičnim životinjama dok se upuštaju u istraživanje bogatog podvodnog svijeta. Međutim, važno je poštovati prirodu ostrva i ne zagađivati okolinu, kao i ne ometati životinje.

View this post on Instagram

A post shared by Danae Pappa (@danouuz)

Avantura i privatnost

Atokos je savršen za one koji traže mir i privatnost, daleko od masovnog turizma. Nema velikih turističkih objekata niti gužvi, što ostrvo čini idealnim mestom za opuštanje i uživanje u prirodnim ljepotama. Voda oko ostrva je kristalno čista, pružajući savršene uslove za plivanje i ronjenje. Takođe, istraživanje Atokosa brodićem otkriva skrivena mjesta koja nisu dostupna masovnom turizmu, pružajući ljubiteljima avanture priliku da otkriju prirodne tajne ostrva.

Atokos se može posjetiti brodićem iz Lefkade ili Kefalonije, a nalazi se na oko dvadeset kilometara od poznatog privatnog ostrva Skorpios. Postoje organizovane ture brodićima koje omogućavaju posjetiocima da istraže ovu prirodnu oazu.