Nevjerovatan smještaj

Galerija: Raskošni avion koji nikada neće poletjeti, ali je pretvoren u odmaralište na Baliju

Autor: Žene.ba
Foto: Airbnb

Iako je zima savršena za skijanje, klizanje i vikend bijeg u planinske krajeve, nakon nekoliko mjeseci slojevitog odijevanja, hladnije vrijeme može postati dosadno. Tada često tražimo toplije destinacije i nalazimo utjehu u činjenici da se proljeće, barem djelomično, približava.

Felix Demin, ruski biznismen, kupio je avion 2021., a onda je prevezen na liticu u blizini plaže Nyang-Nyang. Lokacija je udaljena oko 21,3 km od popularne plaže Kuta.

Avion je nekada bio bivši avion Mandala Airlinesa, indonezijske kompanije koja je zadnji put letjela prije nekoliko godina. Nažalost,ovaj prijevoznik je zatvorio svoje operacije 2014. godine.

U avionu više nema putničkih mjesta. Kokpit i instrumenti za pilota također su uklonjeni i zamijenjeni raznim komadima namještaja. U međuvremenu je promijenjeno i desno krilo koje je poput terase s pogledom direktno na more.

Oklop aviona sada je poznat kao Private Jet Villa tvrtke Hanging Gardens Air.

Iako vila na Baliju nije jedina takva destinacija u svijetu, posljednjih godina postala je jedno od najtraženijih mesta za smeštaj tokom posjete indonežanskom ostrvu. Očaravajuća estetika tropskih pejzaža Azije tokom cijele godine privlači avanturiste željne odmora. Pored klasičnih hotela ili onih posvećenih ekologiji, ova viralna vila predstavlja novo i jedinstveno iskustvo koje je osvojilo mnoge.