Luksuzno odredište

Hotel u Italiji koji pruža sve što vam treba za savršen odmor

Autor: Žene.ba
Hotel u Italiji koji pruža sve što vam treba za savršen odmor
Foto: Instagram

Od bazena do vrha kule, hotel Castello di Reschio pruža nevjerovatnu kombinaciju luksuza, izvrsne hrane, vrhunskih vina i udobnosti. Ovaj srednjovjekovni kompleks u Umbriji, blizu granice s Toskanom, pruža pravi talijanski glamur, a mi vam donosimo uvid u to luksuzno odredište koje možete posjetiti ove jeseni!

Osim impresivnog dvorca, Castello di Reschio nudi i osam vila koje su u 11. stoljeću služile kao samostani, staje, stražarnice ili seoske kućice, a danas su pretvorene u luksuzne jedinice za najam.

Obnova kroz 25 godina

Castello di Reschio, čije korijene vuče iz 10. stoljeća, spašen je od propadanja zahvaljujući londonskom arhitektu grofu Benediktu Bolzi i njegovoj supruzi, umjetnici Donni Nenci Corsini. Benediktovi roditelji kupili su manju parcelu 1980-ih godina, a par je tokom vremena stekao cijelo imanje 1994. godine. Nakon deset godina života u dvorcu, počeli su restauraciju koja je trajala nevjerovatnih 25 godina, čuvajući izvorne značajke poput luka, krovnih greda i kamina.

Danas Castello di Reschio s ponosom nudi 36 soba i apartmana, spa, bar, restoran, biblioteku i bazen, dok prirodni ambijent s vinogradima, maslinicima i šumama pruža spektakularan pogled. Dvorac se može pohvaliti s dva dvorišta, jedno pretvoreno u zimski vrt, a drugo u predivan perivoj, gdje se često održavaju koncerti klasične i jazz muzike zbog izvanredne akustike.

Spektakularna kula

Vrhunac ovog imanja je kula, najstariji dio dvorca iz 10. stoljeća. Ovaj apartman s dvije spavaće sobe prostire se kroz pet katova tornja, a iako su prostorije nešto manje zbog povijesne prirode kule, terasa na vrhu nudi izvanredan pogled na Umbriju i Toskanu, uključujući i kadu za kupanje pod otvorenim nebom.

Aktivnosti na imanju

Imajući izvanredne ergele od 1999. godine, Castello di Reschio nudi mogućnost jahanja i predstave dresurnih konja. Ljubitelji sporta mogu uživati u tenisu i biciklizmu, dok oni manje skloni sportu mogu prisustvovati koncertima ili učestvovati u kulinarskim radionicama. Kuhari na imanju će vas naučiti pripremati talijanske specijalitete od lokalnih proizvoda.

Cijene dvokrevetnih soba kreću se od 790 eura izvan sezone do 1190 eura u sezoni, uključujući doručak i pristup bazenu. Iako cijene nisu najniže u Umbriji, ovdje svakako dobivate izvanredno iskustvo za svoj novac.