Goražde

Melisa Selak Hodo gradi glamping prostor na obali Drine

Autor: Žene.ba
Melisa Selak Hodo

Goražde se može pohvaliti idealnim uslovima za razvoj turizma, ali potencijali koje ima su vrlo malo iskorišteni.

Među entuzijastima koji rijeku Drinu i prirodu koja je okružuje vide kao dragocjen resurs je i mlada Goraždanka Melisa Selak Hodo koja je došla na ideju da na obali Drine u naselju Vranići, u neposrednoj blizini plaže “Desetka” izgradi zanimljiv turistički kompleks, a radi se o glamping prostoru koji će pored centralne kupole činiti i ostali sadržaji.

Glamping prostor se veže za digitalne nomade koji su u posljednje vrijeme doživjeli ekspanziju u svijetu, a Melisa smatra da je rijeka Drina idealno mjesto za one koji žele doživjeti takvu vrstu odmora...

- Htjeli smo na neki način da doprinesemo razvoju turizma i dosta smo istraživali pa smo se odlučili za ovo. Digitalni nomadi su rastuća kategorija, a glamping se svakako veže za njih što je na ovom prostoru vrlo malo ili nikako iskorišteno. Ljudi vole manja mjesta koja nemaju puno ljudi, vole rijeke i prirodu, ideja je potekla od toga, glamping je nešto što je zaista traženo tako da će ovo biti pun pogodak za uživanje u ljetnom, ali i zimskom periodu – pojašnjava u razgovoru za Fenu Selak Hodo.

Naglašava da će turisti na ovom lokalitetu moći uživati kako u ljetnom tako i zimskom periodu. 

-  Ljeti imamo Drinu, čamce, rafting tako da turisti  mogu iskoristiti čari Drine, planiramo napraviti i druge sadržaje na jednoj platformi, zimi jakuzi i sauna da bude ugodnije, a sama kupola će imati sve uključujući dobar internet. Prekrasan je pogled na rijeku, ideja nam je da goste dočeka poruka sa sa nekim goraždanskim proizvodima, kao simbolični pokloni za njih, na taj način želimo promovisati  ostale biznise koje imamo u Goraždu. Nama je cilj da Goražde bude i turistički grad – kazala je ona.

U perspektivi planira i druge projekte na lokacijama uz Drinu, ali okolini.

- Ovo je prva testna kupola, planiramo izgraditi  još objekata gdje će se moći doživjeti iskustvo boravka na nekom brdu udaljenom od grada, a svakako ćemo praviti različite evente na Drini, na samoj plaži neke piknike, noći pod zvijezdama sa kino platnom, iskoristiti maksimalno ovaj prekrasni prostor na kojem se nalazimo – poručuje mlada Goraždanka uz napomenu da bi glamping prostor u Vranićima trebao bi biti završen u septembru.