Oaza mira

Ova kućica od stakla nalazi se usred pustinje i omiljena je na Airbnb-u

Autor: Žene.ba
Ova kućica od stakla nalazi se usred pustinje i omiljena je na Airbnb-u
Foto: Airbnb

U srcu pustinje lave, samo pet minuta vožnje od gradića nazvanog Hella na jugu Islanda, nalazi se očaravajuća staklena kućica namijenjena samo za dvoje. U obližnjem gradu s oko 800 stanovnika, posjetitelji mogu pronaći sve što im treba - bazen, teretanu, saunu, vodene tobogane, benzinsku pumpu, supermarket i medicinski centar. Ova idilična lokacija privlači mnoge posjetitelje i postala je omiljena destinacija na Airbnb-u. Biste li se usudili provesti noć u njoj?

Hella je idealno mjesto za posjetiti ako planirate putovanje na Islandu - smještena je na izuzetno povoljnoj lokaciji, samo sat vremena udaljena od Víka, Geysira i Gullfossa, te je također početna tačka za putovanje prema Landmannalaugaru.

Vík je poznat po svojoj crnoj pješčanoj plaži i impresivnim stijenskim formacijama. S druge strane, Geysir je termalni izvor vruće vode smješten u geotermalnom području Haukadalur, poznat po svojim dramatičnim erupcijama. Gullfoss je spektakularni vodopad koji se nalazi u kanjonu rijeke Hvítá, dok je Landmannalaugar prekrasno područje smješteno u prirodnom rezervatu Fjallabak, poznato po svojim prirodnim geotermalnim izvorima i prekrasnom krajoliku. Ako planirate posjetiti ove prirodne ljepote Islanda i provedete noć u staklenoj kućici usred pustinje, pronašli smo savršen smještaj za vas na Airbnbu.

Dobrodošli u malu staklenu kuću na Islandu

Na skrivenom i izoliranom mjestu smještena je ova predivna kućica sa spavaćom sobom, potpuno izrađena od stakla, koja omogućuje da iz udobnosti i topline kreveta uživaš u pogledu na zvijezde. Čak i iz kupatila možeš uživati u pogledu na neke od najimpresivnijih islandska vulkana poput Hekle, Eyjafjallajökulla, Bláfjölla, Tindfjölla,...

422 osobe imale su priliku odsjesti u ovoj kućici i ocijenile su smještaj, a njih čak 408 je dalo čistu peticu. Ukupna ocjena je zavidnih 4.97 i tako je ovo postao jedan od najomiljenijih smještaja na Airbnbu. U kućici se nalazi i potpuno opremljena kuhinja s luksuznim posuđem i uređajima, a ima i privatnu hidromasažnu kadu i terasu.