Bit ćete očarani

Pariška oaza za girls trip: Upoznajte La Fantaisie

Autor: Žene.ba
Pariška oaza za girls trip: Upoznajte La Fantaisie
Foto: Instagram

Pariz je destinacija za ovo proljeće i ljeto. Početak maja donosi početak Roland Garros turnira, dok će sredina ljeta biti obilježena Olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u glavnom gradu Francuske. Za one koji nisu ljubitelji sporta, a žele klasičan djevojački izlet u Pariz, tu smo mi. Pariz je destinacija za ovo proleće i leto.

Početak maja donosi početak Roland Garros turnira, dok će sredina leta biti obilježena Olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u glavnom gradu Francuske. Za one koji nisu ljubitelji sporta, a žele klasičan djevojački izlet u Pariz, tu smo mi. Lifestyle sekcija našeg dnevnika pronašla je divan, prilično nepoznat hotel u samom srcu grada, čija će vas estetika očarati na prvi pogled.

Pronašli smo mini luksuzni butik hotel La Fantaisie koji ima 63 sobe i 10 apartmana, smješten je u devetom arondismanu i posjeduje jedan od najljepših rooftop barova na kojem možete uživati u sjajnim koktelima.

La Fantasie

La Fantaisie se ističe svojim enterijerom, što je inicijalno razlikuje od drugih klasičnih pariških hotela. Potpisuje ga švedski dizajner interijera Martin Brudnizki, čija se vrlo prepoznatljiva estetika može vidjeti i u londonskom social clubu i restoranu Annabel's.

Sobe su obogaćene svijetlim bojama i nekonvencionalnom estetikom koja nije tipična za Pariz, dok su tri restorana, mali vrt i krovna terasa s prekrasnim pogledom rijetkost za butik hotele ove vrste. Spa centar nije uobičajna karakteristika butik hotela, ali gosti najviše cijene beneficije infracrvene saune.

Na njihovoj web stranici s ponosom ističu da radi chef Dominique Crenn, poznata po Michelinovoj zvijezdi i izvanrednoj predanosti kreiranju jelovnika. Njen restoran Golden Poppy, koji je dio hotela, mjesto je gdje gosti mogu uživati u njenim kulinarskim čarolijama.

Vrt u centru Pariza

Kroz hotelski enterijer se savršeno prepliću pastelno zeleni, plavi i žuti tonovi, a dosta svjetla, biljaka i mini vrt u okviru hotela odišu energijom Mediterana. Neki od apartmana poseduju i svoje terase, a čak i tapete nose motive koji dolaze iz prirode. Cjelokupan vajb hotela ima calming effect na vas, koji se završava izlaskom na hektični Monmartr koji se nalazi u neposrednoj blizi.