Raj na zemlji

Tri ekskluzivna all-inclusive evropska odmarališta za savršen odmor

Autor: Žene.ba
Tri ekskluzivna all-inclusive evropska odmarališta za savršen odmor
Foto: X

Početak marta označava idealno vrijeme za početak razmišljanja o ljetnom odmoru. Svi žudimo za toplim vremenom i sunčanim danima nakon hladnih i promjenjivih uslova.

Za one koji žele potpuno opuštanje i uživanje bez briga, all-inclusive resorti su neizbježna opcija. Kako bismo vam olakšali odabir, pripremili smo popis tri fantastičnih europskih destinacija koje nude takve mogućnosti.

Ikos Porto Petro / Malaga, Španija

Andaluzija, predivan mediteranski dio Španije, domaćin je luksuznog resorta Ikos Porto Petro koji će ispuniti sva vaša očekivanja i želje. Smješten između dvije prekrasne pješčane uvale duž jugoistočne obale, ovaj resort ističe se svojom posvećenošću opuštanju i uživanju u svakom trenutku. Nudi širok spektar sadržaja, uključujući vanjske i unutrašnje bazene, saune, obilan spa centar s raznovrsnim tretmanima i masažama te mogućnosti za jogu i pilates. Gosti mogu odabrati smještaj u sobama ili apartmanima, s interijerom koji odiše mediteranskom estetikom, dok su apartmani s privatnim bazenom idealni za one koji traže maksimalnu privatnost. Gastronomska ponuda na visokom je nivou, s poznatim španskim delicijama pripremljenim od strane vrhunskih kuhara iz uglednih restorana. Resort nudi i bogat beach bar te mogućnost najma Tesla automobila za istraživanje okolice. Osim toga, Ikos Porto Petro je prikladan i za porodicom s djecom, nudeći usluge čuvanja djece.

Stella Island Resort / Kreta, Grčka 

Stella Island Resort predstavlja raj u neodoljivom boho stilu koji će vas očarati čim zakoračite na njegovo tlo. Ova oaza udobnosti i luksuza obogaćena je raznolikim sadržajem, među kojima se ističu različiti bazeni, ali posebno su impresivni plutajući bungalovi smješteni iznad vode, pružajući vam nezaboravan doživljaj s prekrasnim terasama koje oduzimaju dah. Neki smještajni prostori čak nude i privatne jacuzzije za dodatnu dozu luksuza. Što se tiče hrane i pića, uživat ćete u ukusnim jelima i finim koktelima, a preporučuje se i istraživanje lokalnih restorana radi potpunog doživljaja. Važno je napomenuti da ovaj resort nije primjeren za djecu jer ima politiku "samo za odrasle", prihvaćajući goste starije od 15 godina.

Club Med /Val d’Isère, Francuska

Club Med je jedna od najstarijih luksuznih grupacija koja nudi sveobuhvatan smještaj, a odmaralište u Val d'Isèreu ističe se visokokvalitetnom uslugom i raznolikim sadržajem. Iako je Val d'Isère poznat po zimskim aktivnostima, ovaj kraj pruža mnoštvo mogućnosti za ljetni odmor. Iako ne nudi pogled na more, postoji nešto izuzetno opuštajuće u uživanju u zelenilu netaknute prirode. Smještaj u luksuznim i savremenim kolibama s prekrasnim pogledom na Alpe jamči ugodan boravak, a gosti mogu uživati i u dodatnim sadržajima spa centra. Club Med također nudi brojne opcije za najmlađe goste, s mnogo zabavnih aktivnosti kako bi roditeljima omogućio opuštanje, čineći ga sjajnim izborom za porodični godišnji odmor.