foto

Zlatna montažna kuća odiše glamurom: Ima ih vega 79 širom svijeta

Autor: Žene.ba
FOTO: ÖÖD House

Male montažne kuće trend su u svijetu, osobito u turističkoj grani. Međutim, i kod takvih modularnih kućica postoje iznimke, što je definitivno slučaju s ovom blistavom „zlatnom kućom“ koju potpisuje ÖÖD House, brend poznat po dizajnu kabina s ogledalima.

Ako je nešto malo, ne znači da ne može biti glamurozno

Estonsku tvrtku osnovali su 2016. godine braća Jaak i Andreas Tiik kao odu prirodi, a kako bi izazivali što je moguće manje poremećaja u okolišu. Kad se ova kućica postavi u prirodu, uspijeva gotovo nestati preslikavajući svoju okolinu posebnim „zlatnim“ reflektirajućim staklima, bilo da se radi o šumi, pustinji ili planinama.

Iznutra je staklo prozirno, što omogućuje nesmetan pogled. Danas se reflektirajuće male kuće, kabine i saune ovog brenda omotane u zrcala nalaze u 25 zemalja, s gotovo 600 komada diljem svijeta. Obično se prodaju kao kuće za odmor te kao dio hotelske ponude.

Ove jeseni je brend ÖÖD House debitovao s ograničenim izdanjem luksuzne 'Golden House' nakon jednogodišnjeg procesa razvoja.

„Odlučili smo napraviti najskuplji i najluksuzniji mali dom”, objasnio je Jaak.

„U kategoriji malih kuća nema luksuznih proizvoda, a mi smo uvijek voljeli razmišljati malo izvan okvira", dodaje Andreas.

Kuća, koja je veća od ostalih ÖÖD-ovih kabina s ogledalima sa nešto više od 26 kvadratnih metara prostora (uključujući vanjski dio), pomno je dizajnirana kao luksuzno iskustvo, s ograničenom ponudom od 79 jedinica širom svijeta.

Zašto 79?

Zato što je 79 atomski broj hemijskog elementa zlata. Svaka jedinica također je duga 7,9 metara. Vanjski dio kućice omotan je reflektujućim staklom zlatne boje, dajući kući poseban izgled koji se mijenja sa sunčevom svjetlosti tijekom dana - izlazak i zalazak sunca daju zadivljujuće efekte.

Čisto staklo nije tako intenzivno kao zlatno. Kada radite nešto sa zlatnom bojom, lako možete pretjerati. Može biti previše sjajno.

Dok je izvana definitivno upečatljiva, ova se luksuzna kućica iznutra može pohvaliti modernim dizajnom s pažljivo postavljenim detaljima zlatne boje koji je nastao u saradnji s britanskom kompanijom za dizajn elemenata i rasvjete Buster & Punch.

Na zidnim pločama od hrastovine nalazi se zlatna boja; ručno izrađen dizajn zidova i stropa sa zlatnim rubovima; Buster & Punch dizajnirane električne utičnice zlatne boje, prekidači za svjetlo i ručke za ormare i viseće noćne lampe Buster & Punch zlatne boje, prenosi miss7.24sata.hr

Iako većina namještaja nije uključena u ponudu, s kućicom dolazi ugradbeni king size krevet izrađen po mjeri s ambijentalnom LED rasvjetom i kožnim uzglavljem, dva noćna ormarića i ormar, kao i čajna kuhinja s tamno crvenim ormarićima, granitom i kvarcnim pločama, frižider i zlatni sudoper te mikser za koktele.

U kupatilu je Laufen Kartell crna zidna WC školjka sa zlatnom tipkom za ispiranje; samostojeći kupaonski umivaonik od crnog čelika sa zlatnom slavinom; Hansgrohe AXOR zlatna zidna tuš glava s ručnim tušem i zlatnim Buster & Punch ručkama; i zatamnjeno razdjelno tuš staklo sa zlatnim profilom.

Sive keramičke podne pločice i stropne ploče od hrastovog parketa su posvuda. Cijena ÖÖD Golden House montažne jedinice je 250.000 dolara (230.450,00 eura). Iako elementi u kućicama nisu rađeni od pravog zlata, svaka dolazi sa 14-karatnim zlatnikom, svaki označen brojevima od 1 do 79.

„Ovo je nešto za ljude koji žele nešto superrijetko", rekao Jaak.