Ruska pita sa kupusom je drugačija od svih koje ste probali, prepuna fila.
Sastojci:
3 kašike putera ili više po ukusu
1 mala glavica kupusa, sitno isjeckana
3 tvrdo kuvana jaja, oljuštena i isjeckana, ili više po ukusu
3 grančice sveže mirođije, sitno isjeckane
soli po ukusu
2 lista lisnatog tijesta sa kvascem
1 jaje, umućeno
Recept za rusku pitu sa kupusom:
Kako bite napravili rusku pitu sa kupusom rastopite puter u tiganju na niskoj vatri. Dodajte kupus i dinstajte dok ne omekša, ali pazite da ne porumeni, oko 30 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi, 10 do 15 minuta.
Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Ohlađeni kupus pomiješajte sa tvrdo kuvanim jajima i mirođijom. Začinite solju. Obložite kalup za pitu sa 1 listom lisnatog tijesta. Dodajte fil od kupusa, ostavljajući malo prostora oko ivice, prenosi Mondo.
Pokrijte drugim listom lisnatog tijesta i spojite ivice. Odozgo premažite razmućenim jajetom. Pecite u zagrijanoj rerni do zlatno smeđe boje, 40 do 45 minuta.