Tražite recept za jednostavan, a ukusan kolač? Na pravom ste mjestu
Mak i voće su kombinacija kojoj malo ko može odoljeti. U nastavku vam predstavljamo recept za ukusan kolač koji izgleda kao da zahtijeva puno vremena i truda, ali zapravo je vrlo jednostavan za pripremu.
Satojci
- 200 g mljevenog maka
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žlice griza
- 600 ml mlijeka
- 150 g putera
- 350 g mljevenog keksa
Za voćni sloj
- 450 g zamrznutog šumskog voća (ili malina)
- 2 kašike gustina
- sok pola limuna
- vanilin šećer ili aroma vanilije
- 2 kašike šećera (za one koji vole slađe
Za preljev
- 150 g bijele čokolade
- 80 ml slatkog vrhnja
Priprema
U posudu sipati mak, šećer, vanilin šećer, griz i mlijeko pa prokuhati. Smjesa će se zgusnuti nakon nekoliko minuta. U gustu smjesu dodati puter i miješati dok se ne otopi. Dodati mljeveni keks i sve dobro sjediniti pa utisnuti u kalup promjera 24 cm i staviti u frižider.
Pripremiti voćni dio. Pomiješati voće, gustin, limunov sok, vanilin šećer (i po želji šećer). Miješati sve dok se smjesa ne zgusne. Pripremiti čokoladni preljev. U zdjelu staviti slatko vrhnje, paziti da ne zakuha. Kad se vrhnje zagrije, tik pred vrenje dodati kockice bijele čokolade.
Na podlogu od maka i keksa staviti šumsko voće, a na kraju čokoladni preljev.
Ohladiti nekoliko sati prije jela.