Nakon mjeseci slavlja

Anant Ambani i Radhika Merchant: Grandiozno vjenčanje u Mumbaiju

Autor: Žene.ba
Anant Ambani i Radhika Merchant: Grandiozno vjenčanje u Mumbaiju
Foto:X

Nakon mjeseci proslava, Anant Ambani i Radhika Merchant konačno su se vjenčali. Najmlađi sin milijardera Mukesha Ambanija, koji je 11. najbogatiji čovjek na svijetu, i kćerka farmaceutskih tajkuna Virena i Shaile Merchant izgovorili su sudbonosno "da" 12. jula u Mumbaiju, na tradicionalnoj hinduističkoj ceremoniji.

Kao što se očekivalo, slavlju su prisustvovale brojne poznate osobe, uključujući poduzetnike, zvijezde i članove kraljevskih porodica. Među njima su bile sestre Kardashian - Kim i Khloé, glumac John Cena, zvjezdani par Priyanka Chopra i Nick Jonas, te bivši britanski premijer Tony Blair sa suprugom Cherie. Dress code za sva tri dana je tradicionalna indijska odjeća, s modernim chic stilom predviđenim za posljednji dan.

Vjenčanje Ananta i Radhike već je mjesecima u centru pažnje zbog brojnih proslava koje su prethodile ceremoniji. Početkom marta održano je trodnevno tradicionalno indijsko slavlje kojem su prisustvovali Bill Gates i Mark Zuckerberg, a nastupila je Rihanna. U maju su 1200 gostiju krenuli na luksuzno krstarenje Mediteranom gdje su nastupili Backstreet Boysi, David Guetta, Pitbull, Katy Perry i Andrea Bocelli.

Početkom jula, zvanice su uživale u koncertu Justina Biebera na Sangeet ceremoniji u Mumbaiju.

Anant i Radhika: Ljubavna priča

Anant Ambani, koji vodi energetski sektor u Reliance Industries, i Radhika Merchant, direktorica Encore Healthcarea, upoznali su se 2017. godine, a zaručili su se prošle godine u hramu Shrinathji. Mukesh Ambani, predsjednik i direktor kompanije Reliance Industries, ima bogatstvo procijenjeno na 112 milijardi eura. Njegova kompanija se bavi telekomunikacijama, naftom i plinom te prodajnim i financijskim uslugama.

Troškovi vjenčanja

Procjenjuje se da će porodica Ambani na vjenčanje potrošiti stotine miliona eura, posebno s obzirom na sve izvođače koji su nastupali prije same ceremonije. Neki od njih dobili su osmeroznamenkaste iznose za privatne koncerte. No, za najbogatijeg čovjeka u Aziji, troškovi nisu problem.