Sezona je vjenčanja

Donosimo vam ideje za savršen bridal makeup

Autor: Žene.ba
Donosimo vam ideje za savršen bridal makeup
Foto: Instagram

Za svaku buduću mladenku, dan vjenčanja je jedan od najvažnijih trenutaka u životu. Od odabira haljine do izbora cvjetnog aranžmana, svaki detalj se pažljivo planira kako bi se stvorio savršeni dan iz snova. I dok se planira svaki detalj, bridal makeup je ključni dio koji će upotpuniti cjelokupni izgled i istaknuti vašu ljepotu.

Ključni korak u potrazi za idealnim makeup lookom za vaš veliki dan je sažimanje svih inspirativnih slika u nekoliko ključnih ideja. Ako ste već istraživali na Instagramu, Pinterestu i TikToku stranicama posvećenim bridal makeupu, vjerovatno već imate jasnu predodžbu o tome kakav makeup biste voljeli za svoje vjenčanje.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Charlotte Tilbury, MBE (@charlottetilbury)

Ukoliko ste odlučili angažovati makeup artista, saradnja s njim je ključna. Važno je da s njim uspostavite dobru komunikaciju i da mu jasno izrazite svoje želje i preference. Slanje fotografija s makeup lookovima koji vam se sviđaju može mu pomoći da bolje razumije vaš stil i estetiku te da kreira makeup koji će istaknuti vaše najljepše karakteristike. Osim toga, saradnja s makeup artistom omogućava vam da zajedno radite na kreiranju makeupa koji će savršeno odgovarati vašoj vjenčanici, frizuri i cjelokupnom stilu.

Uz dobru komunikaciju i saradnju s makeup artistom, možete biti sigurni da će vaš makeup za vjenčanje biti upravo onakav kakav ste oduvijek sanjali, ističući vašu ljepotu na najbolji mogući način.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Victoria Baron (@victoriabaron)

Kada je u pitanju izbor makeupa za važan dan poput vjenčanja, važno je da istakne vašu prirodnu ljepotu i osigura da se osjećate samopouzdano i udobno u svom izgledu. To podrazumijeva upotrebu nježnih i prirodnih tonova koji će suptilno naglasiti vaše karakteristike, umjesto da ih prekrivaju ili mijenjaju.

Oči su često fokus makeupa za vjenčanje, i tonovi braon boje su idealni za postizanje prirodnog i elegantnog izgleda. Mat braon tonovi mogu biti korišteni za definisanje i oblikovanje očiju, dok se shimmer nijanse mogu koristiti za dodavanje svjetlucavosti i naglašavanje očiju. Naglašene jagodice pružaju svjež i mladenački izgled, doprinoseći prirodnom sjaju kože.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli @joannacoops

Kada je riječ o usnama, sun-kissed ili glossy izgled je uvijek popularan izbor za vjenčanje. Nude ruževi ili sjajila za usne pružaju suptilan izgled koji se lijepo slaže s ostatkom makeupa i ne odvlači pažnju s ostatka lica.

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu