Među gostima bio princ William

Elegantna vjenčanica i tradicionalni dodaci Olivie Henson i njenog odabranika Hugha Grosvenora

Autor: Žene.ba
Elegantna vjenčanica i tradicionalni dodaci Olivie Henson i njenog odabranika  Hugha Grosvenora
Foto: Instagram

Olivia Henson i vojvoda od Westminstera, Hugh Grosvenor, stupili su u brak u katedrali Chester u Velikoj Britaniji. Na ceremoniji su prisustvovali mnogi članovi britanske kraljevske porodice, uključujući princa Williama. Mladenka je nosila prekrasnu vjenčanicu modne kuće Emma Victoria Payne.

Dizajnerica iz Londona, Emma Victoria Payne, stvorila je prekrasnu vjenčanicu od svilenog krep-satena i organze u nježnoj boji bjelokosti , ukrašenu izvezenim detaljima na izrezu i rukavima. Ova elegantna haljina dolazi s odvojivim šlepom dužine dva metra te dugim veom koji je personalizovan inicijalima i datumom vjenčanja. Kao finalni dodir, mlada je nosila tijaru s listovima mirte, izrađenu od strane slavne draguljarske kuće Faberge za porodicu Grosvenor.

Tijara je u vlasništvu porodice mladoženje, Hugha Grosvenora, od njenog nastanka 1906. godine, dok su cvjetni uzorci s vjenčanog vea mladenke Olivije inspirisani vjenčanim veom njene praprabake iz oko 1880. godine.

Olivia je slijedila tradiciju nošenja nečeg plavog na svom vjenčanju, birajući cipele od brušene kože u plavoj boji s blok petom i velikom mašnom.

Njezin vjenčani izgled za kraljevsko vjenčanje dodatno je upotpunjen buketom šarenog cvijeća, ubranog iz vrtova Easton Halla, koji je uključivao livadnu travu, volovsku tratinčicu, perunike, ruže, klematis, narandže i druge biljke i cvijeće.

Mladu je do katedrale ispratio njen otac, Rupert Henson, dok je njena majka u jednom trenutku bila zauzeta obuzdavanjem šlepa i veo koji je nosio vjetar.