Daniela & Gustav

Evo kako izgleda savršeno švedsko vjenčanje

Autor: Žene.ba
Evo kako izgleda savršeno švedsko vjenčanje
Foto: Elle.com

Daniela Kindstrand i Gustav Forsling željeli su da imaju svoje švedsko ljetno vjenčanje. Njih dvoje su se upoznali u svom rodnom gradu Linkopingu kao tinejdžeri i iako sada žive u SAD-u, gdje je Forsling NHL igrač Florida Panthersa, tu je ostala njihova porodica.

„Bilo je malo nezgodno, ali kod kuće smo imali sjajnog koordinatora za vjenčanje,“ objašnjava Kindstrand. “Bilo je tako lijepo imati je. Inače, ne znam kako bismo to uradili.”

Održali su ceremoniju u ruševinama manastira Alvastra Klosterruin u Östergötlandu, pored Vätterne, drugog najvećeg jezera u Švedskoj.

Alvastra Klosterruin, koju su osnovali francuski monasi 1143. godine, nalazi se u blizini rodnog grada Kindstranda i Forslinga i bilo je idealno mjesto za njihov dan iz snova.

Dan ranije

Dan prije vjenčanja, Forsling i njegovi prijatelji igrali su golf dok je Kindstrand imala spa dan sa svojim prijateljicama. Za probnu večeru, par je želio italijansku temu kako bi ponovo kreirao svoj prvi dejt, kada je Forsling skuhao pesto testeninu od piletine za Kindstrand.

"Bilo je tako lijepo imati malo više vremena sa svojim najbližima. Bilo je predivno", rekla je ona.

Daniela je nosila opuštenu haljinu iz For Love & Lemonsa za koju je smatrala da će biti dobar dodatak njenoj vjenčanici.

“Bila je to više prozračna, boho, romantična haljina. Mislio sam da će se lijepo uklopiti u italijansku temu. To je ono zbog čega sam išao. Na dan vjenčanja nosila sam klasičniju haljinu, tako da je bilo zabavno imati nešto opuštenije za probnu večeru.”

Kindstrand i njene prijateljice otišle su u kupovinu u Majami. Otišla je u nekoliko prodavnica, ali je imala jasan osjećaj šta traži.

„Od početka sam znala da želim nešto veoma klasično. To je bio moj cilj”, kaže ona. “Možete doći u iskušenje da pronađete nešto moderno ili haljine koje dobro stoje drugima, ali možda nisu u vašem stilu. Zaista sam željela nešto klasično na šta bih se uvijek mogla osvrnuti i pomisliti, to je prelijepa haljina.”

Prije nego što su se spremile, Kindstrand i njene djeveruše skliznule su do jezera na jutarnje kupanje koje joj ostaje kao posebna uspomena.

Zatim su doručkovali šampanjac prije friziranja i šminkanja. “Bio je to tako poseban trenutak podijeliti to jutro s njima i svojom majkom i majkom mog muža”, objašnjava Kindstrand.

Izgovaranje vlastitih zavjeta bio je prioritet za par, uprkos tome što su oboje opisali sebe kao prilično stidljive. “Prvo smo bili kao: 'Oh, treba li zaista izgovoriti vlastite zavjete? Kako da to uradimo?’ Ali odlučili smo da to zaista želimo“, prisjeća se Kindstrand.

“Mislim da je to bila jedna od najboljih odluka koje smo donijeli u vezi vjenčanja, jer je to bio tako lični i poseban trenutak kada smo jedno drugom rekli zavjete, a zatim rekli da.” Tokom ceremonije je pjevao hor, a Forslingov otac je svirao violinu.