Raskoš i elegancija

Foto: Nastavljena ceremonija kraljevskog vjenčanja na Brunejima

Autor: Žene.ba
Foto: Nastavljena ceremonija kraljevskog vjenčanja na Brunejima
Foto: DailyMail

Anisha Rosnah, 29, izgledala je blistavo u elegantnoj bijeloj haljini od čipke za spektakl kraljevskog vjenčanja u Brunejima, uoči njihove raskošne ceremonije.

Mlada, koja je išla na Univerzitet u Bathu, oduševila je u bijeloj haljini dugih rukava sa velom opšivenim čipkom, koju je uparila sa bisernim naušnicama. 

Roditelji, braća i sestre uveličali su ovu važnu priliku.

Sretni par bio je godinama u vezi, a Aniša je unuka jednog od najbližih savjetnika njenog budućeg svekra, Pehin Dato Isa.

Princ je jučer uživao u kraljevskoj ceremoniji sa svojom nevjestom Anišom.

Kralj Bruneja, 32, izgledao je živopisno u tradicionalnoj odjeći pored svoje buduće nevjeste tokom složene, vijekovima stare ceremonije u Istana Nurul Iman.

Ova ceremonija je uobičajena u Maleziji i Bruneju i uključuje mladenku i mladoženju koje su blagoslovili članovi uže porodice.

Porodica nanosi pastu na ruke para i želi im sretan, plodan i bogat bračni život.

Princ koji igra polo bio je jedan od najpovoljnijih neženja u Aziji, prije nego što je upoznao svoju vjerenicu, iako se malo zna o tome kako je njihova veza procvjetala.

Za događaj, koji je dio njihovog desetodnevnog vjenčanja, par je obukao izuzetno raskošnu crvenu odjeću.

Nakon toga će u nedjelju uslijediti banket na kojem se očekuje prisustvo članova kraljevske porodice iz cijelog svijeta.

Princ Mateen je četvrti sin - i deseto dijete - sultana Hassanala Bolkiaha (77) i njegove bivše druge supruge Mariam Abdul Aziz (67).

Anisha je poduzetnica koja vodi kompaniju za proizvodnju svilene odjeće i ekskluzivni startup za planiranje odmora.

U četvrtak je par odvojeno učestvovao u muškim i ženskim ceremonijama svečanosti.

Ceremoniju svečanosti obavljaju mladoženja i njegova porodica, dok mladu predstavlja zakonski muški zastupnik ili starješina.

Tokom ceremonije mladoženja se zaklinje da će uzeti mladu za ženu i brinuti se o njoj u prisustvu Boga i drugih svjedoka.

Objavljena je samo jedna zvanična fotografija para, na kojoj je Anisha pokazala svoj ogromni dijamantski zaručnički prsten u trenutku kada je obilježila Novu godinu.

Princ Mateen, koji je šesti u redu za tron, mnogo je otvoreniji i aktivno se bavi publikom na Instagramu, gdje se jednostavno zove 'Mateen' - i ima 2,4 miliona pratilaca.

Njegov raskošan način života itekako je vidljiv na platformi društvenih medija: superjahte, egzotični kućni ljubimci, hoteli svjetske klase i privatni avioni, isprepleteni sa zvaničnim kraljevskim angažmanima širom svijeta.

Međutim, možda iznenađujuće, kada je princ imao 24 godine, GQ Thailand ga je opisao kao 'prizemnog čovjeka koji ne voli da se razmeće bogatstvom svoje porodice'.

Intervju je istakao da je prinčev šarm privukao pažnju više nego njegov upečatljiv izgled.

Takođe je istaknuto da je Mateen bio više fokusiran na dijeljenje svojih interesa i razgovore o porodici i prijateljima, a ne o monarhovom bogatstvu.

Slučajno, njegov otac, sultan od Bruneja, jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu, ima neto vrijednost od preko 24 milijarde funti - zahvaljujući izvozu sirove nafte i prirodnog plina.

Princ Mateen stekao je titulu magistra međunarodnih studija i diplomatije na Univerzitetu u Londonu 2016. godine.

Trenutno služi kao pilot helikoptera u Kraljevskom vazduhoplovstvu Bruneja, u činu majora.

Ovaj 32-godišnjak je strastveni putnik i često objavljuje slike egzotičnih destinacija za svoju publiku na Instagramu. Na jednoj fotografiji, posebno, vidi ga kako drži mladunče tigrića na plaži.

Često prati svog oca u službenim posjetama, uključujući krunisanje kralja Charlesa II i kraljice Kamile, održano u Westminsterskoj opatiji 6. maja.

Ranije ovog mjeseca, sultan je najavio da će njegov sin oženiti Anišu Isu Kalebić u januaru 2024.

Osnovala je uspješan modni brend Silk Collective i suvlasnica je turističkog poduzeća pod nazivom Authentirary sa bliskom prijateljicom.

Iako to još nije potvrđeno, smatra se da bi princ i princeza od Velsa, oboje 41, mogli prisustvovati svadbi.

Sultan i kraljica Bruneja bili su istaknuti gosti na vjenčanju Williama i Kate 2011. S obzirom na ovu historiju, pretpostavlja se da će uputiti poziv britanskoj kraljevskoj porodici za poseban dan njihovog sina.

Štaviše, oba para - zajedno sa princom Mateenom - prisustvovali su vjenčanju prestolonasljednika Al Huseina bin Abdulaha II i Rajve Alseifa u Jordanu prošlog juna.