Raskoš

Grandiozno vjenčanje u Francuskoj: 4 dana slavlja uz vjenčanicu koja oduzima dah

Autor: Žene.ba
Grandiozno vjenčanje u Francuskoj: 4 dana slavlja uz vjenčanicu koja oduzima dah
Foto: Instagram

Osnivač brenda Pretty Little Thing, Umar Kamani i model Nada Adelle vjenčali su se na jugu Francuske, a u četiri dana održane su čak dvije ceremonije. 

Slavlje je započelo u četvrtak s dobrodošlicom za goste, nastavilo se u petak glamuroznom ceremonijom kojoj su prisustvovale brojne zvijezde, dok je subota bila rezervisana za tradicionalno indijsko vjenčanje. Posljednji dan, nedjelja, obilježen je opuštenim roštiljanjem, zatvarajući tako ovu spektakularnu proslavu koja je, prema procjenama, koštala više od 20 miliona eura.

View this post on Instagram

A post shared by Nada Kamani (@nadakamani)

Na slavljenički vikend u Francusku stigli su brojni poznati, među kojima i supermodel Naomi Campbell, glumica Tessa Thompson, pjevačica Christina Milian, influencerica Tamara Kalinić, a u petak su na partyju nastupili i slavni pjevači - Mariah Carey te Andrea Bocelli.

View this post on Instagram

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Za vjenčanje u petak, održano u hotelu du Cap-Eden-Roc, Nada je odabrala vjenčanicu francuske kuće Dior, koju je samo za nju kreirala Maria Grazia Chiuri. Jedini zahtjev koji je mladenka imala bio je da vjenčanica bude jednostavna, bez previše ukrasa. Haljina je napravljena od materijala peau de soie, odnosno padesoy što je luksuzna svilena tkanina često korištena za vjenčanice, a mlada je, uz dugački šlep nosila i veo od tila i čipke.

"Htjela sam da vjenčanica sama po sebi bude detalj - dekolte, kroj, linije... Zamislila sam haljinu koja će biti bezvremenska, utjeloviti gracioznost i sofisticiranost koja je uvijek u trendu. Djelomično me inspirisala jedna crna haljina Grace Kelly.''

Dok je ona hodala prema oltaru, Andrea Bocelli pjevao je "The Prayer". Mladenci su kasnije u intervjuu za Vogue Arabia priznali kako im je trenutak u kojem su se ugledali pred oltarom bio najljepši u svadbenom vikendu.

"To je trenutak o kojem svaka djevojčica sanja, ali ovo je zaista bila bajka - vjenčanje s toliko stila, na takvoj lokaciji i naravno, za muškarca iz snova", izjavila je Nada. Par se zaručio 2021. godine, a zaruke nisu bile ništa manje ekstravagantne. Naime, 36-godišnji milijarder je tada unajmio opernu kuću u Monte Carlu, ispunio je s 10 hiljada bijelih ruža i svijećama te angažovao 25 muzičara da odsviraju pjesmu "Beauty and the Beast". Model i poduzetnik prvi su put viđeni zajedno 2020. godine tako da su zaruke bile brže od same realizacije vjenčanja koje mnogi nazivaju vjenčanjem godine.