da li se slažete

Mlada zabranila dolazak djece na vjenčanje: "To je bio moj dan, ne njihov"

Autor: Žene.ba
Mlada zabranila dolazak djece na vjenčanje: "To je bio moj dan, ne njihov"
FOTO: Ilustracija

Vjenčanja su često povod okupljanja širokog kruga porodice i prijatelja, svi slave ljubav novopečenog para i tokom duge zabave skupljaju trenutke za pamćenje koje će još dugo prepričavati.

Ali, šta ako mladenci zaista žele da taj dan bude samo i isključivo slavlje njih i njihove ljubavi i zamole goste da ne dovode svoju djecu, posebno ne one najmanje?

Jedna je bivša mladenka, danas majka dvoje djece, podijelila priču o svojem vjenčanju koje je izgledalo tačno onako kako su ona i partner željeli i zamišljali, a na njemu je dolazak djece bio zabranjen, prenosi zadovoljna.hr

Moji blizanci će navršiti dvije godine u novembru. Oni su moje sve i uvijek želim s njima provoditi što više vremena. Međutim, imala sam vjenčanje bez djece - i što dublje ulazim u majčinstvo, to sam sigurnija da sam napravila pravi izbor.

Vjenčanja su prilika koja se događa jednom u životu i jedan od najposebnijih dana koje ćete ikada imati. Uvenuli cvjetni aranžmani i gost koji se pojavio odjeven u bijelo stvari su koje bi mogle pokvariti dan - ali isto tako može i dijete koje smeta, barem je to mišljenje ove žene.

Ideja da odvedem svoje dijete na neki otmjeni događaj zahtijeva više posla nego što stvarno vrijedi. Previše je šansi da se upropasti značajan trenutak, a to nikada ne bih željela oduzeti nečijem velikom danu pa nisam htjela da se oduzme ni mom, objasnila je ova bivša mladenka.

Što ako dijete postane nemirno i nervozno dok hodam do oltara? Što ako izađe na plesni podij i padne i povrijedi se u gužvi među hrpom odraslih? Što ako zaprlja moju haljinu ili odjeću drugih gostiju?

Dodala je i da za vrijeme svog vjenčanja nije bila mama pa nije ni razmišljala o tome kako bi se roditelj mogao osjećati kad nema mogućnost povesti svoje dijete i kome bi ga mogli ostaviti na čuvanje.

"Ali, da budem iskrena, nije mi bilo važno kako su se oni osjećali jer je to bio moj dan, a ne njihov", zaključila je ova mlada žena.