Vjenčanja

Mob Wife estetika: Ovaj trend polako preuzima i vjenčanja

Autor: Žene.ba
Mob Wife estetika: Ovaj trend polako preuzima i vjenčanja
Foto: Ilustracija

Vjenčanje MLB zvijezde Nicholasa "Nickyja" Lopeza i njegove dugogodišnje djevojke Sydney Lamberty privuklo je veliku pažnju američkih medija. Par se vjenčao na otvorenom u Chateau Dumontu, privatnom imanju od pet hektara u Rancho Mirageu, Kalifornija. Ceremoniji je prisustvovalo samo 26 gostiju. Međutim, proslava vjenčanja bila je potpuno drugačija.

Proslava vjenčanja ovog para privukla je više pažnje od same ceremonije. Održana je nekoliko dana kasnije u Chicagu, a tema je bila "mob wife wedding". Mob wife trend dominira na TikToku u svijetu ljepote i mode. Kada se prenese u sferu vjenčanja, rezultat je vrlo estetski privlačan i ne sumnjamo da bi vrlo brzo mogao postati hit u svijetu vjenčanja. Elegantan interijer s crnim detaljima, kristalnim svjetiljkama, minimalnom rasvjetom, obiljem svijeća i ledenim skulpturama obilježava ovu temu. Što se tiče mladenke, bunde, šljokice, perje, korzeti, glamurozne frizure i naglašeni makeup su apsolutno neizostavni ako želite potpuno ući u ovu tematiku za svoje vjenčanje.

Šta je mob wife estetika?

Najosnovnija verzija uključuje nabacivanje krznenog kaputa – pravog ili umjetnog – na potpuno crnu odjeću. Ali prema njegovim zagovornicima, izgled je ništa bez stava koji ide uz njega. Pažljivi proučavatelji opusa pravih mafijaških žena dodaju crvene nokte i ruž za usne, frizuru s velikim volumenom i predimenzionirane, tamne sunčane naočale.