Raskoš i elegancija u jednom

Otkrivena rezervna vjenčanica princeze Diane

Autor: Žene.ba
Otkrivena rezervna vjenčanica princeze Diane
Foto: X

Svi se sjećamo prekrasne vjenčanice princeze Diane, raskošne haljine s nabranim rukavima i šlepom dugim 7,6 metara, ali jeste li znali da postoji još jedna?

Za značajan događaj kao što je vjenčanje princeze i prijestolonasljednika, važno je imati ne samo dobro osmišljen glavni plan, već i pouzdanu rezervnu opciju. Kada su dizajneri Elizabeth i David Emanuel dobili čast da kreiraju vjenčanicu za omiljenu princezu Dianu, bilo je jasno da će poduzeti sve što je potrebno kako bi osigurali savršenstvo u svakom pogledu.

''Bila sam pomalo nervozna i pomislila sam: 'Što ako neko provali i ukrade haljinu, ili se nešto prolije, ili izbije požar?' pa sam odlučila napraviti rezervnu haljinu'', kazala je Elizabeth Emanuel.

I to je upravo ono što su ona i njen sada već bivši suprug David Emanuel i učinili, dizajnirali su, a zatim počeli konstruirati haljinu koja se uvelike razlikovala od Dianine kultne vjenčanice boje slonovače.

Samo sam pomislila: ''Ako se išta dogodi s prvom vjenčanicom, dovršit ćemo ovu i pripremiti je'', rekla je Elizabeth o haljini koja ima pripijene rukave s volanima, a izostavljeni su zamršeni ručno izvezeni ukrasi i dugačak šlep. Također je izražajnije bijele boje od originalne vjenčanice princeze Diane.

Sada je napokon i sašivena

Sa haljinom prvotno namijenjenoj Diani, izloženoj u Kengsintonskoj palači, ništa nije pošlo po zlu pa druga vjenčanica nije dovršena te 1981., već je, kako kaže Emanuel, tkanina upotrijebljena za nešto drugo, a možda je vrlo brzo bila i bačena.

Sada, koristeći stare skice i nacrte, dizajnerica je napokon oživjela haljinu koja prije 43 godine nije ugledala svjetlo dana. Bit će izložena u Virtualnom interaktivnom muzeju princeze Diane, a kako izgleda, pogledajte u videu.