Za cijeli život

Ovo zaručničko prstenje je trend sezone

Autor: Žene.ba
Ovo zaručničko prstenje je trend sezone
Foto: Ilustracija

Pored posebne pažnje koja se posvećuje trendi lokacijama, dekoraciji i samim vjenčanicama, značajno je i zaručničko prstenje. Ono ne samo da odražava veličinu kamena i materijal, već nosi i dublje značenje i ličnost svakog para.

Danas postoji ogroman izbor zaručničkih prstenova, što omogućava svakoj mladenki da pronađe savršen prsten za sebe. Budući da će prsten nositi cijeli život, ključno je odabrati dizajn u koji ste sigurni da ćete ga voljeti godinama.

Za neke, najbolji izbor je klasičan kamen na jednostavnom zlatnom prstenu, dok će drugi radije izabrati ekstravagantnije i neobičnije modele koji odgovaraju njihovoj ličnosti. Sve je to subjektivno i važi ona stara izreka da se o ukusima ne raspravlja.

Kao i kod drugih aspekata mode ili nakita, trendovi u zaručničkim prstenovima se mijenjaju. Iako neki mogu reći 'zašto pratiti trendove za nešto što nosite zauvijek', oni mogu biti savršena inspiracija za one koji su nesigurni. U suštini, većina ovih trendova predstavlja moderne varijacije dobro poznatih oblika koji su već osvojili srca, samo u savremenijem izdanju koje odgovara današnjem ukusu.

Mnoge dame pronalaze inspiraciju u zaručničkim prstenovima poznatih ličnosti. Na primjer, mnogo se pisalo o prstenu koji je Jennifer Lopez dobila 2022. godine, kao i o prstenu koji je Hailey Bieber dobila 2018. na Bahamima. Model koji danas nosi gospođa Bieber postao je želja mnogih dama, a reč je o prstenu koji je sve, samo ne jednostavan.

Riječ je o dijamantu klasičnog oblika koji stoji na 18-karatnom zlatu, a vrijednost mu je 500 hiljada dolara. Upravo bademasti i kruškoliki oblici prstena su iznimno popularni posljednjih godina, a ljubav prema njima neće nestati ni sada.

Toi-et-Moi

Riječ je o dizajnu koji je postao izuzetno popularan još 2023. godine, a čini se da nastavlja da dominira i ove godine. Njegovo francusko ime zapravo znači 'ti i ja', a sastoji se od dva spojena kamena koji simboliziraju dvije osobe kao jednu, bez obzira na njihov oblik. Posebno su popularni oni nepravilnog oblika, kao i kombinacija potpuno različitih kamenja.

View this post on Instagram

A post shared by Kate & Kole (@kateandkole)

Art Deco

Radi se o vintage dizajnu prstena sa blagim modernim dodatkom. Koriste se klasični modeli, ističe se viktorijanski stil i tradicionalni evropski oblik dijamanta. Pomalo podsećaju na prstenje koje bi nosili članovi kraljevskog dvora u prošlosti, a to je upravo ono što im daje posebnu čar.

More is more

Iako je posljednjih godina popularno 'manje je više', kada je prstenje u 2024. godine u pitanju - križamo pravilo. Veliki dijamanti, dvostruki prsteni, kombinovanje više različitih kamena, dizajni koji su sve samo ne minimalistički, mnogo zlata i upečatljivo.