neobično zanimanje

Radi kao profesionalna djeveruša: Zarađuje 900 eura po angažmanu

Autor: Žene.ba
Radi kao profesionalna djeveruša: Zarađuje 900 eura po angažmanu
FOTO: Ilustracija

Jen Glantz, profesionalna djeveruša iz New Yorka, nedavno je otkrila jedno neobično iskustvo na svom TikToku. Naime, jedna mladenka platila joj je gotovo 900 eura kako bi je angažirala kao svoju djeverušu nakon što je otkrila da joj je kuma flertovala s njenim zaručnikom.

Jen je podijelila ovu zanimljivu priču u videu, izrazivši svoje iznenađenje e-porukom koju je primila od mladenke koja ju je željela angažovati za svoje vjenčanje sljedeće sedmice. Razlog za ovaj neobičan zahtjev bio je nedavni nemoralni potez njene kume prema zaručniku, zbog čega ju je mladenka izbacila iz svog života.

No, Jen ima posao iz snova – ona je profesionalna djeveruša koju mladenke angažuju da bude dio njihovog posebnog dana. Njene usluge uključuju obavljanje korisnih zadatka i dotjerano poziranje na fotografijama s vjenčanja.

Njen video na TikToku osvojio je srca mnogih pratitelja i skupio preko 159.000 lajkova. Mnogi su bili iznenađeni otkrivši da postoje profesionalne djeveruše te su komentirali kako su mislili da je to samo fikcija iz knjiga ili filmova, prenosi chill.hr

Jen je otkrila da je žene najčešće angažuju iz tri glavna razloga: prvo, ako nemaju bliske prijatelje koji bi obavljali tu ulogu; drugo, ako imaju prijateljice s previše “drame” i žele profesionalca koji će osigurati bezbrižan tok ceremonije; i treće, ako je razlog za vjenčanje komplikovan i žele izbjeći bliske prijatelje.

Njen profesionalni odnos s mladenkama ponekad može biti izazovan jer bi ponekad željela razviti pravo prijateljstvo s njima, no i dalje pruža podršku i pomaže ženama u njihovom važnom trenutku.