Donosimo detalje

Sjaj i glamur: Spektakularno vjenčanje u podnožju piramida o kojem svi pričaju

Autor: Žene.ba
Sjaj i glamur: Spektakularno vjenčanje u podnožju piramida o kojem svi pričaju
Foto: Instagram

Raskošno vjenčanje Ankura Jaina i Erike Hammond postalo je viralni hit na društvenim mrežama. Ako bismo ga morali opisati u samo dvije riječi, to bi definitivno bile luksuz i ekstravagancija. Njihovo vjenčanje, održano ispred Sfinge u podnožju Velikih piramida u Egiptu, vjerovatno je jedino takve vrste u moderno doba. Sigurno se pitate, kako im je to uspjelo?

Direktor kompleksa piramida u Gizi, svjetski poznati egiptolog i prijatelj Jainove porodice, dr. Zahi Hawass, ima ključnu ulogu u organizaciji ovog posebnog događaja. "Mi smo Njujorčani i osjećamo nešto posebno u tome što smo u potpuno drugačijem svjetskom okruženju. Zato smo odlučili da naše vjenčanje bude trenutak za proslavu novog početka, prava posebna zabava sa našim prijateljima negdje u potpuno drugom svijetu", izjavio je Jain u intervjuu za magazin People.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ankur Jain (@ankurjain)

"Moj prvi prijedlog Eriki za vjenčanje bio je vjenčanje u svemiru", rekao je Jain, milijarder, osnivač i izvršni direktor Bilt Rewards, tehnološke kompanije koja je promijenila industriju kreditnih kartica omogućujući korisnicima da zarade bodove povrata novca na stanarinu. Njegova supruga, bivša hrvačica WWE-a i osnivačica NOCKOUT-a u Equinoxu, imala je drugačije osjećaje: "Pomislila sam, 'Ne želim umrijeti na dan svog vjenčanja!'

Moderno vjenčanje

Jain je prvi put posjetio Egipat kao dječak tokom godišnjeg porodičnog odmora i uvijek se sjeća s radošću čarobnog iskustva kada je kao tinejdžer učestvovao u svom prvom arheološkom iskopavanju drevnih grobnica s dr. Hawassom. Sada je imao priliku podijeliti svoju ljubav prema drevnoj historiji sa svojom suprugom Erikom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Erika Hammond (@erikaannhammond)

Kad su krenuli s planiranjem, par se složio da ih više zanima iskustvo nego tradicija klasičnog vjenčanja. Nije bilo ni djeveruša ni kumova, ni rezanja torte ili zdravica. Dekoracije i detalje prepustili su organizatorima i planerima vjenčanja. Također, izostala je i tradicionalna vjenčanica, pa je Erika zablistala u haljini od bijelog tila s zlatnim detaljima, potpisanom od strane dizajnera Rahula Mishre.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ankur Jain (@ankurjain)

U podnožju piramida

Za večeru, par je odabrao jelovnik inspirisan New Yorkom, birajući sve njihove omiljene specijalitete iz poznatih restorana: tjesteninu iz Lilije i hamburger iz 4 Charlesa. Dok su gosti uživali u večeri u podnožju piramida, violinistica Lindsey Sterling izvela je zadivljujući set.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ashley Stark Kenner (@ashleytstark)

Nakon večere, zabava se premjestila na drugo mjesto za afterparty i desert. Umjesto klasične svadbene torte, par se odlučio za affogatos i tri desertna cornera s omiljenim slasticama iz New Yorka: sladoledni bar inspirisan American Barom, Levain kolačići i Milk Bar corner s kriškama rođendanske torte.

Kad je sunce zašlo na visoravan Giza, zabava je prebačena na drugu stranu piramida uz koktele s prekrasnim pogledom na pustinju i svih šest piramida. Iako djeluje da je vjenčanje imalo jako puno zvanica, par je odlučio pozvati 130 najbližih prijatelja i porodice. Pjevač Robin Thicke izveo je set iznenađenja za goste, a zatim je DJ Gryffin preuzeo pozornicu, puštajući kultne hitove house muzike.