Sklopili brak u staračkom domu

Stogodišnji par iz Philadelphije dokazuje da ljubav ne poznaje godine

Autor: Žene.ba
Stogodišnji par iz Philadelphije dokazuje da ljubav ne poznaje godine
Foto: Facebook

Prije nekoliko sedmica, par Marjorie Fiterman (102) i Bernie Littman (100) sklopili su brak, nakon što su se upoznali u staračkom domu skoro deset godina ranije.

Par, koji zajedno broji čak 202 godine, vjerovatno je oborio Guinnessov svjetski rekord. Naime, dosadašnji rekorderi, objavio je Fox News, bili su Doreen i George Kirbyju iz Engleske, koji su zajedno imali 194 godine kada su se vjenčali 13. juna 2015.

Stogodišnji par Marjorie Fiterman (102) i Bernie Littman (100) vjenčali su se 19. maja ove godine, nakon što su se upoznali u staračkom domu prije gotovo deset godina.

Novopečeni bračni par iz Filadelfije Marjorie Fiterman (102) i Bernie Littman (100), pokazao je da nikad nije kasno za ljubav. Njihove porodice su presretne zbog njih, a unuka Sarah Sicherman ističe koliko je divno vidjeti svog djeda s nekim ko mu je blizak i ko dijeli njegove interese.

Marjorie je prije bila u braku sa suprugom Morrisom prije nego što je preminuo 1999., ali je znala da je 'neko nevjerovatno poseban ušao u život' kada je upoznala Bernieja.

Bernie, koji je prethodno bio u braku 65 godina prije smrti supruge Bernice 2012., upoznao je Marjorie na kostimiranoj zabavi. Iako su se poznavali godinama, zaljubili su se i odlučili vjenčati.

Njih dvoje su čak studirali na istom univerzitetu u isto vrijeme, ali se nisu poznavali sve dok se nisu sreli mnogo godina kasnije.