Imajte na umu

Tri stvari mlada ne bi trebala očekivati od svoje vjenčane kume

Autor: Žene.ba
Tri stvari mlada ne bi trebala očekivati od svoje vjenčane kume
Foto: Ilustracija

Biti odabrana za vjenčanu kumu predstavlja veliku čast koja nosi sa sobom mnogo odgovornosti. Ona je podrška mladoj, pružajući joj potporu, saosjećanje i savjete u organizaciji mnogih aspekata njezinog posebnog dana. Ipak, postoje neki zahtjevi koje mladenka ne bi trebala postavljati svojoj kumi.

Organizacija zaručničke zabave

Ako mlada želi organizovati zabavu povodom zaruka sa svojim partnerom, ne bi trebala očekivati da će kuma preuzeti organizaciju i finansiranje takve proslave. Takve vrste zabava nisu uobičajne, te bi svi troškovi trebali biti podmireni od strane samih mladenaca ili njihovih roditelja.

Uticaj na njen fizički izgled

Mlada ne bi trebala zahtijevati od svoje kume da izgubi na težini prije vjenčanja, posjećuje solarij, mijenja boju kose ili na bilo koji način mijenja svoj vanjski izgled. Također, ne bi trebala kumi zabraniti da mijenja svoj fizički izgled ako to sama želi.

Djevojačka zabava na skupoj lokaciji

Iako je kuma glavna osoba koja organizuje djevojačku zabavu, mladenka ne bi trebala inzistirati na tome da se putuje na daleke ili egzotične destinacije i očekivati da kuma podmiri sve troškove. Iako se kuma može ponuditi da to učini ako želi, važno je ostaviti joj slobodu izbora u vezi s tim.