Jacinda Ardern

Udala se bivša novozelandska premijerka

Autor: Žene.ba
Jacinda Ardern i Clarke Gayford

Bivša novozelandska premijerka Jacinda Ardern udala se u subotu za svog zaručnika Clarkea Gayforda na ceremoniji u vinariji na istočnoj obali novozelandskog Sjevernog otoka, u regiji Hawke's Bay, gdje živi Gayfordova porodica.

Svadbena svečanost u vinariji Craggy Range održana je uz visoke mjere sigurnosti.

Ardern nije javno komentarisala vjenčanje. Lokalni mediji saopćili su da je nosila haljinu novozelandske modne dizajnerice Juliette Hogan. Maloj ceremoniji prisustvovali su porodica, bliski prijatelji i lokalni zastupnici, uključujući bivšeg premijera Chrisa Hipkinsa, saopćili su Stuff i New Zealand Herald.

Prvobitni planovi Ardern da se uda za Gayforda u Gisborneu u januaru 2022. propali su zbog pandemijskih ograničenja u zemlji. "Takav je život", rekla je tada.

Par se zaručio početkom 2019., gotovo godinu dana nakon što su dobili kćer Neve u junu 2018. Kada je u januaru prošle godine neočekivano podnijela ostavku na mjesto premijerke, navodeći kao razlog iscrpljenost, Ardern se obratila Gayfordu tokom konferencije za novinare. "Hajde da se konačno vjenčamo", rekla je tada.