Pronađite inspiraciju

Želite vintage vjenčanje? Imamo savjete za vas

Autor: Žene.ba
Želite vintage vjenčanje? Imamo savjete za vas
Foto: Ilustracija

Volimo čiste linije i jednostavnost savremenog vjenčanja, ali ima nešto u vintage stilovima vjenčanja zbog čega nam srce brže zatreperi. Možda je to što postoji toliko različitih decenija iz kojih možemo crpiti inspiraciju.

Osvrnite se na svoj omiljeni period- sjaj i blještavilo burnih 20-ih, holivudski glamur 50-ih ili hipijevske, boho vibracije 60-ih. Također možete crpiti inspiraciju iz prošlih stoljeća - romantika viktorijanskog doba, boje impresionističkog perioda ili veličanstvenost renesanse.

Bez obzira koji historijiski ste trenutak odabrali, postoji mnogo načina da ga oživite u starinskom vjenčanju. Ako se ne možete odlučiti koliko biste se vratili u prošlost, ove vintage ideje za vjenčanje će vas inspirisati.

Zlatni detalji su uvijek dobra ideja

Pozivnice s botaničkim crtežima u prašnjavo zlatnoj nijansi podsjeća na elegantan dizajn tapeta, dok ukrašeni rub omekšava izgled.

Koristite kaligrafiju 

Prekrasna kaligrafija uveliko pomaže u dočaravanju klasičnog štiha. Označite svu svoju papirnatu robu, uključujući paket pozivnica, nekim škrabajućim skriptom.

Iznajmite vintage auto

Iznajmljivanje vintage auta za vjenčanje donosi poseban šarm i eleganciju ceremoniji. Ovaj pažljivo odabrani detalj može transformisati vaš poseban dan i unaprijediti ukupno iskustvo. Retro vozilo svojom jedinstvenom pojavom dodaje dašak romantike i nostalgične atmosfere. Bilo da je riječ o klasičnom kabrioletu ili prekrasnom oldtimeru, vintage auto stvara nezaboravan vizualni dojam te pruža predivne prilike za fotografisanje.

Nosite buket divljeg cvijeća

Buket poljskog cvijeća oživljava u naletu ljubičaste, žute i roze boje. Stvara opuštenu, boemsku atmosferu i podsjeća na 1960-e.

Izaberite vintage stolove

Pastelni tonovi čine prijem kao iz bajke. Dugi vintage drveni stol nalazi se ispod pergole ukrašene eukaliptusom i romantičnim lampionima sa zlatnim okvirom koji naglašavaju bijelo-zlatni pribor za jelo na stolu.