Odgoj

Konstraktin savjet o djeci s kojim se mnoge mame neće složiti

Autor: Žene.ba
Konstraktin savjet o djeci s kojim se mnoge mame neće složiti

Prošlogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu Ana Đurić Konstrakta gostovala je u jednom zanimljivom podcastu gdje je govorila o odgoju djece, između ostalog.

Jedna od važnih stvari koje ona smatra da roditelji treba da urade jeste – da nauče djecu da budu sama sa sobom.

"Mislim da je za djecu jako bitno da nauče da budu sami. Za svakog čovjeka je bitno da zna da bude sam. Da zna da ostane sam sa sobom, bez iakakvih nadražaja i zabave, i da provede vrijeme sam sa sobom. Meni to, recimo, nije nekako ni zgodno, budući da živimo u malom stanu i svi se stalno sudaramo. Ja sam recimo odrasla tako što sam imala svoju sobu, pa sam to nekako i mogla da se osamim, ali mislim da je to jedna od bitnijih tačaka za svakog čovjeka i da roditelji mogu da pomognu djeci u tom smislu da im ne organizuju u potpunosti sve njihovo vrijeme, nego da ih puste da budu sami“, ispričala je Konstrakta u Mamazjaniji.

„A zašto je to bitno? Meni se čini da se ljudi ne druze skoro uopšte, mi smo non stop sami, mislim da mom djetetu fali društva i djece, posebno zato što je jedinac“, bio je jedan komentar. „Plačem, jer sam uvijek bila usamljena. Ja ne volim to samoće…“, glasio je drugi.

Ali mnogo je i onih koji se sa njom slažu: „Velika istina! Zašto? Zato što osobe koje ne mogu biti same miješaju i ne razlikuju ljubav od straha od samoće. Tada prave greške u izborima partnera i stvaraju patološke veze.“

Umjetnica je u Mamazjaniji govorila još i o tome kako vaspitavati djecu bez postavljanja granica, stalnog nadzora i kontrole, koliko današnje generacije imaju mašte i gdje se ona sakrila, na koji način je njena popularnost tokom Eurovizije uticala na njenu djecu, mora li mama da radi sve kućne poslove i zašto, kako da pubertet ne bude „strašan“…

(Zene.ba / Zadovoljna.rs)