Ove stvari muškarci smatraju najneprivlačnijima kod žena

Kako bi dokazali što to točno odbija muškarce kod žena, američki sociolozi napravili su istraživanje u kojem je sudjelovao velik broj muškaraca koji su bili ispitani o preferencijama kod žena. Pokazivane su im i fotografije koje su ocjenjivali, a iz cjelokupnog ispitivanja sociolozi su pronašli pet univerzalnih karakteristika koje su muškarcima najodbojnije kod žena.

Nerealne želje

Žene koje žive u svijetu snova i gledaju na život kroz ružičaste naočale muškarcima se doimaju djetinjastima. Naravno da je u redu maštati o filmskom poljupcu i romansi, no sve bi se trebalo zadržati u granicama normale i trebalo bi razlikovati snove od jave.

Kritičnost

Iako je dobronamjeran savjet uvijek dobrodošao, previše kritiziranja i negodovanja nikome ne odgovara. Muškarci su se složili da su im neovisne i snažne žene vrlo privlačne, no one koje koriste krinku feminizma kako bi kritizirale sve koji nisu poput njih, jednoglasno su im vrlo odbojne.

Neobazrivost

Neprestano zahtijevanje i previsoka očekivanja bez razumijevanja pokazala su se također kao vrlo neprivlačne značajke.

Neprirodno ponašanje

Kada su im pokazane fotografije nekoliko različitih žena, muškarci su se jednoglasno složili kako su im žene koje su pozirale bez osmijeha i s vrlo hladnim izrazima lica znatno odbojnije od onih koje su se iskreno smijale.

Forsiranje braka

Poticanje ženidbe i forsiranje muškarca na odluku mnogi su nazvali zastrašujućim i vrlo nepoželjnim.

Index.hr