Ukrajinski par se vjenčao i napravio svadbene fotografije usred ruševina Harkiva

Jedan ukrajinski par vjenčao se usred ratnog vihora u metrou u Harkivu, a svoj brak su odlučili obilježiti u ratnom ambijentu, okruženi ruševinama u ovom gradu.

Nastja Gračeva i Anton Sokolov fotografirani su, ubrzo nakon što su se vjenčali, pozirali među ruševinama trgovačkog i poslovnog kompleksa u drugom najvećem gradu u Ukrajini.

Fotografija objavljena na Twitteru prikazuje par kako pozira među ruševinama, a opis pojašnjava kako izgleda vjenčanje u gradu pod stalnim granatiranjem: “Fotozona u pozadini uništene zgrade i bombardiranog centra grada, ceremonija u metrou. Ovo je snažna poruka svijetu – Harkiv se opire i živi”, poručili su.

Oboje su bili medicinski djelatnici prije početka rata, a sada volontiraju te pružaju besplatnu medicinsku njegu onima kojima je potrebna. Nastja je radila kao medicinska sestra u onkološkoj bolnici, a Anton kao ljekarnik prije ruske invazije na Ukrajinu, prenosi Index.

Navodi se da su, kada su ostali bez medicinskih zaliha, počeli skupljati novac i kupovati lijekove za stanovnike grada kojima je bilo potrebno liječenje. Harkiv još uvijek čeka na povlačenje ruskih snaga, ali to nije spriječilo Nastju i Antona da proslave svoj najsretniji dan.

Žene.ba