Pokrenite um i tijelo

Energizirajući hobiji: Novi wellness trend sa TikToka

Autor: Žene.ba
Energizirajući hobiji: Novi wellness trend sa TikToka
Foto: Ilustracija

U svijetu brzog tempa i svakodnevnog stresa, pronalaženje načina za očuvanje mentalnog i fizičkog zdravlja postaje sve važnije. TikTok, popularna platforma za društvene medije, postala je go-to destinacija za otkrivanje novih wellness trendova. Posljednji hit? Energizirajući hobiji koji ne samo da pomažu u opuštanju, već i podižu raspoloženje i daju dozu pozitivne energije. U nastavku saznajte najnovije wellness opsesije na TikToku koje su postale omiljene među korisnicima.

Plesna terapija

Ples je od davnina poznat kao izvrstan način za oslobađanje stresa i izražavanje emocija. TikTokeri su u posljednje vrijeme otkrili snagu plesne terapije i dijele svoje plesne rutine s publikom. Bez obzira jeste li ljubitelj plesa u dnevnoj sobi ili sudjelujete u plesnim izazovima na TikToku, ples može biti izvrstan način za energiziranje tijela i uma.

Vrtlarenje

Boravak na otvorenom i povezivanje s prirodom postali su sve važniji u svijetu urbanog života.  Bilo da se radi o sadnji cvijeća, povrća ili zelenila, vrtlarenje može biti opuštajuća i terapeutska aktivnost koja pomaže u smanjenju stresa i poboljšanju raspoloženja.

Joga i meditacija

Praksa joge i meditacije već dugo je poznata po svojim blagotvornim učincima na tijelo i um. . Redovna praksa joge može poboljšati fleksibilnost, snagu i mentalnu jasnoću, dok meditacija može pomoći u smanjenju stresa i tjeskobe te potaknuti osjećaj smirenosti i blagostanja.

Kreativno izražavanje

Kreativni hobiji poput slikanja, crtanja, pisanja ili izrade rukotvorina također su postali popularni. Mnogi korisnici dijele svoje umjetničke projekte i radove, potičući druge da se izraze na svoj način. Kreativno izražavanje može biti izvrstan način za oslobađanje stresa, poticanje kreativnosti i izgradnju samopouzdanja.

Muzika i sviranje instrumenata

Muzika ima moć da podigne duh i donese radost u život. Mnogi TikTokeri dijele svoje muzičke talente svirajući različite instrumente ili pjevajući. Sviranje instrumenata ili pjevanje omiljenih pjesama može biti izvrstan način za opuštanje, izražavanje emocija i povezivanje s drugima putem muzike.