Prvi dojam kuće

5 ideja da date lični pečat svom predsoblju

Autor: Žene.ba
5 ideja da date lični pečat svom predsoblju
Foto: Ilustracija

Ako je predsoblje prvi dojam kuće, trebalo bi mu posvetiti dosta pažnje. Bilo da se vaš gubi u kaputima i kišobranima ili se trenutno osjeća golim - što je kućni ekvivalent da se nikada ne predstavite na zabavi - postoji mnogo načina da dotjerate prostor sa stilom.

Upoznajte funkciju sa stilom

Postoji lijepa ravnoteža između stila i funkcije u ovom prostoru od Willam Hunter Collective i Emily Henderson, koji uparuje mali konzolni sto sa stalkom za suncobrane, ogledalom i malom zdjelom—sve praktični komadi za ulaz. Zahvaljujući biljkama, hrpi knjiga i uokvirenoj slici, ovo je područje ispunjeno toplinom, a stvari ostaju funkcionalne. Predmeti nadopunjuju okolne teksture i boje, što pomaže ovom ulazu da se uklopi u ostatak dizajna doma.

Prepustite se svojoj umjetničkoj strani

Dopustite da umjetnik u vama zablista: u ovom ulazu Brexton Cole Interiors, moderne tapete nadilaze tradicionalni dom za štih stila. Budući da je hodnik uzak, minimalan ulazni sto prekriven mramorom stvara prostor za male predmete, dodajući malo teksture. Moderna viseća lampa nosi stil do stropa, a jednostavan crno-bijeli tepih odražava boje zida.

Fokus na arhitekturu

Ako ste dovoljno sretni da imate jedinstvenu arhitekturu poput ove u svom domu, istaknite je detaljima u ulazu. U ovom prostoru, dizajner Rikki Snyder preuveličava oblike stropnih greda s odvažnim crnim ulaznim stolom. Dizajnirana s odgovarajućim stolnim lampama, hrpom knjiga i dekorom s puno osobnosti, ova soba spaja sheme boja u stilu. Upotreba dvije identične lampe stvara simetriju u prostoru, što vodi oko prema gore prema snopovima.

Iskoristite zidni prostor

Ako radite sa posebno uskim ulazom, iskoristite prostor na zidu u svoju korist. U ovom unosu Home by Polly, mnoštvo malih akcenta ukrašava različite nivoe zidova kako bi preuveličali visinu u prostoru sa minimalnom širinom. Zidne viseće sadilice, mala umjetnička dela, ogledalo u punoj dužini i zidna polica su slojevito postavljeni duž različitih nivoa. Dodatak zidne police dodaje prostor za male predmete, dok polupodijeljeni dizajn boje unosi boju i živost u prostor.