Imanje vrijedno 58 miliona

Adele u potpunosti preuredila dom koji je kupila od Sylvester Stallonea

Autor: Žene.ba
Adele u potpunosti preuredila dom koji je kupila od Sylvester Stallonea
Foto: Adele

Legendarni holivudski glumac Sylvester Stallone prodao je svoju luksuznu vilu u Beverly Hillsu prije dvije godine britanskoj pjevačici Adele. Nakon temeljne renovacije, kuća vrijedna 58 miliona dolara sada je gotovo potpuno preuređena prema Adelinom ukusu.

Nedavno su objavljene prve fotografije koje prikazuju renoviranu nekretninu u koju će se Adele uskoro preseliti sa suprugom Richom Paulom, za kojeg se u tajnosti udala prošle godine. Iako se ne zna tačan iznos koji je uložila u renovaciju, nagađa se da je riječ o višemilijunskom iznosu. Adele je proširila kuću koja sada ima garažu za pet automobila, osam spavaćih soba i dvanaest kupatila. Također je kuću zaštitila od požara sa krovom otpornim na vatru, prilagođenim strogim specifikacijama za nekretnine u visokorizičnim požarnim zonama. Iako je renovirala veći dio kuće, bazen i kip Rockyja, kultnog lika kojeg je Stallone utjelovio, nisu mijenjani jer je Adele željela zadržati taj dio nekretnine.

Pjevačica je kupila kuću u januaru 2022. godine, stavivši je pod hipoteku od 37,7 miliona dolara. Stallone je prvotno prodavao svoju vilu po cijeni od 110 milionadolara, zatim ju je spustio na 85 miliona prije nego što je prihvatio ponudu Adele. Kad je kuća bila na tržištu, bila je ukrašena likovima iz Stalloneovih najpoznatijih filmova, poput Ramba i Rockyja, no Adele je sve to promijenila. Prema posredniku za nekretnine, imanje je opisano kao savremeni mediteranski kompleks svjetske klase, koji je bio ukrašen brojnim kipovima i umjetničkim djelima inspirisanim Stalloneovim filmovima.

Adele je započela s renovacijom u junu 2023. godine, a fotografije iz prošle godine pokazuju da je gotovo kompletno srušila i ponovo izgradila interijer. Nekretnina se nalazi u istoj četvrti gdje su živjeli britanska glumica i voditeljica Lisa Vanderpump te muzičar Rod Stewart. Smještena na kraju slijepe ulice, kuća je okružena dugim privatnim prilazom, nudeći svojim stanarima potpunu privatnost.