Dom zvijezde iz modnog svijeta

Bajkovita rezidencija Georgie Fowler u Australiji

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram

Bivša partnerka Harryja Stylesa i Victoria's Secret model, koja je rođena na Novom Zelandu, ostvarila je značajnu karijeru širom svijeta te kasnije osnovala porodicu u Australiji, gdje se udala za poznatog vlasnika restorana. Njihov dom predstavljen je u australskom časopisu, a manekenka je istakla kako je središnje mjesto njihovog doma prostrano dvorište u kojem porodica provodi veći dio vremena.

Koliko god da se strastveno bavimo dizajnom interijera, dom u kojem žive dvoje male djece prije svega mora biti praktičan. To ne znači da moramo odustati od estetike koju želimo, već da prostor u kojem živimo u ovom periodu treba biti oaza mira i sigurno mjesto za djecu.

Vođeni tim principom, Georgia i njeni arhitekti su izbjegavali oštre linije, fokusirajući se umjesto toga na udoban namještaj i mnogo prostora za igru, kako unutar doma, tako i u prostranom dvorištu.

Vanjski prostor kuće uključuje i mali bazen, dok manekenka ističe da rijetko izlaze kao porodica na javna mjesta, već preferiraju pozivanje prijatelja na večere i druženje kod kuće.

Neutralni tonovi i mnoštvo drevnih elemenata

U domu manekenke u Sydneyu, puno prirodnog svjetla, neutralni topli tonovi i mnogo drvenih elemenata su zapažene karakteristike. Prostor obiluje izuzetno privlačnim detaljima.

Sofe i fotelje za sjedenje dolaze u tri različite boje - neutralno bež, karamel i kafa, dok tonovi drva variraju od svijetlih do tamnih, dopunjujući se kako bi izbjegli monotoniju "sve bež" izgleda.

Budući da Georgia voli zelenilo, pored prostranog vrta, njeguje i biljke unutar doma, uz obavezno svježe cvijeće. U ovom slučaju, hedonizam i funkcionalnost idu ruku pod ruku, a primjetna je i sjajna ravnoteža između vanvremenskih komada namještaja i praćenja trenutnih trendova u uređenju interijera.

Pogledajte galeriju i pronađite inspiraciju za sljedeće uređenje doma.