Uredite dom

Biljka koja će svojim 3D efektom unaprijediti izgled svakog prostora

Autor: Žene.ba
Biljka koja će svojim 3D efektom unaprijediti izgled svakog prostora
Foto: Ilustracija

Biljke u unutrašnjosti prostora su postale izvrstan način kako osvježiti dom bez potrebe za velikim financijskim ulaganjima. Nedavno smo primijetili Alocasia "Dragon Scale", biljku koja na prvi pogled izgleda kao da ima trodimenzionalni efekt, iako su to zapravo njezini veliki, pufnasti listovi.

Alocasia “Dragon Scale” je tropska biljka koja pripada sorti Alocasia. Naime, kao što smo spomenuli, Alocasia “Dragon Scale” najupečatljivija je zbog listova koji su poprilično jedinstveni i nesvakidašnji. Teksturirani listovi ove biljke dolaze u raznim bojama i nepravilnim oblicima te je upravo to ono što izgledu daje dinamiku i efektan dojam.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tylor (@urlocalplantboy)

U zatvorenom prostoru Alocasia “Dragon Scale” može narasti i do 60-90 cm visine, no mora biti pozicionirana na svjetlu, međutim, ne smije gledati direktno u sunce. Stavite li biljku na mjesto na kojem će svjetlost ”tući” u nju, riskirate mogućnost da vrlo brzo uvene ili da se listovi opeku. Isto tako, biljka najbolje uspijeva u okruženju sličnom tropskom pa razmotrite korištenje ovlaživača zraka.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Nathaline (@dixiplant)

Što se tiče zalijevanja, Alocasia “Dragon Scale” nije zahtjevan. Šta to znači? Kad biljku zalijete, pripazite da je ne zalijete previše, dakle, zemlja treba biti vlažna, ali ne i ”plivati” te sljedeće zalijevanje tempirajte tek kad je biljka upila svu vodu. Kad govorimo o tlu, maksimalno uspijeva na dreniranom tlu koje je obogaćeno humusom na temperaturi zraka između 18 °C i 25 °C.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ALOXASIA | Alocasia Lover (@aloxasia)