Klasične dekoracije

Imamo savjete za stvaranje bezvremenskog enterijera

Autor: Žene.ba
Imamo savjete za stvaranje bezvremenskog enterijera
Foto: Instagram

Uređenje enterijera može biti izazov s obzirom na stalne promjene trendova u dizajnu. Ako želite izbjeći česte promjene i troškove, ključno je stvoriti bezvremenski enterijer koji će uvijek izgledati moderno. Bezvremenski stil oslanja se na klasiku, funkcionalnost i eleganciju, kombinujući kvalitetu s persolnalnim izrazom. Evo tri ključna savjeta kako postići bezvremenski enterijer.

1. Investirajte u klasiku

Klasici poput drvenih stolova, kožnih sofa i jednostavnih ormarića nikada ne izlaze iz mode. Fokusirajte se na namještaj s čistim linijama i klasičnim oblikom, izrađen od kvalitetnih materijala. Ovi komadi nisu samo dugotrajni već se lako usklađuju s različitim stilovima. Razmislite o dizajnima poput Chesterfield sofa ili Eames stolica, koji savršeno uklapaju u različite stilove enterijera.

2. Koristite neutralnu paletu boja

Neutralne boje poput bijele, bež, sive i pastelnih nijansi čine prostor svjetlijim i prostranijim, te omogućuju jednostavno dodavanje ili izmjenu dekoracija. Zidove obojite u nježne nijanse poput toplih bijelih ili svijetlosivih tonova, a prostor upotpunite prirodnim materijalima poput drva, kamena i biljaka koji dodaju toplinu i teksturu.

Bonus savjet: Uvedite akcentne boje putem detalja poput jastuka, prekrivača ili umjetničkih djela. Tamnoplavi ili zeleni jastuci mogu unijeti svježinu u neutralni prostor, dok će ostali elementi ostati u neutralnim tonovima.

3. Kvaliteta ispred kvantitete

Manje je više. Umjesto pretrpavanja prostora velikim brojem komada, odaberite nekoliko kvalitetnih komada namještaja i dekoracija. Ulaganje u klasične komade izrađene od dugotrajnih materijala poput masivnog drva i kože donosi sofisticiranost i dugoročnu vrijednost. Manje, ali pažljivo odabrane stavke poput luksuznog tepiha ili elegantnih lampi mogu stvoriti sofisticiran ambijent.

Bonus savjet: Kombinujte antikne ili vintage komade s modernim namještajem kako biste stvorili prostor bogat poviješću i stilom. Na primjer, starinski drveni stol s modernim stolicama može pružiti zanimljiv kontrast i dodati karakter prostoru.