Dom i dizajn

Inovacija u dizajnu enterijera: Filomuro "nevidljiva vrata"

Autor: Žene.ba
Inovacija u dizajnu enterijera: Filomuro "nevidljiva vrata"
Foto: Instagram

Svijet dizajna enterijera ne prestaje iznenađivati novim inovacijama, a najnoviji trend koji privlači veliku pažnju su Filomuro "nevidljiva vrata" bez dovratnika. Ova inovacija revolucionira način na koji razmišljamo o podjeli prostora, omogućujući savršeno integrisanje vrata sa zidom, čime se postiže izuzetno minimalistički izgled. U nastavku vam donosimo sve detalje o ovom trendu i primjere kako izgledaju u različitim interijerima.

Filomuro vrata predstavljaju vrhunac modernog dizajna, koja se savršeno stapaju sa zidovima zahvaljujući svojoj bezokvirnoj konstrukciji. Ova vrata se postavljaju u ravnini sa zidom, što znači da nema vidljivih štoka, šarki ili okvira. Ova karakteristika omogućava da se zidovi i vrata stope u jedinstvenu cjelinu, što je idealno za minimalistička okruženja gdje je svaki detalj važan.

View this post on Instagram

A post shared by Saheco Spain (@saheco_spain)

Prednosti filomuro vrata

Estetika i minimalizam: Bez vidljivih okvira i šarki, vrata postaju gotovo neprimjetna, što omogućava jednostavnu i elegantnu integraciju u svaki prostor.

Prilagodljivost: Filomuro vrata dolaze u raznim modelima uključujući klizna, zaokretna, staklena i drvena, te se mogu prilagoditi prema potrebama prostora. Također su dostupna u različitim završnim obradama kao što su lakirane, pripremljene za bojanje ili tapetiranje.

View this post on Instagram

A post shared by Saheco Spain (@saheco_spain)

Svestranost: Ova vrata se mogu koristiti kao unutarnja i vanjska vrata. Idealna su za različite prostorije poput kupatila, radne sobe, spavaće sobe i trpezarije.

Efikasnost: Ovaj tip vrata može pomoći u vizualnom proširenju prostora, što je korisno za manje stanove ili prostorije gdje je svaki centimetar bitan.

Personalizacija: Kvake su diskretne i boje vrata možete birati prema vlastitim preferencama, s popularnim izborima poput srebrene i crne koje dodaju sofisticiranost.

View this post on Instagram

A post shared by DomDesign.al (@domdesign.al)