Funkcionalna i estetična

Inspiracija iz doma Julianne Moore: Sofa koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda

Autor: Žene.ba
Inspiracija iz doma Julianne Moore: Sofa koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda
Foto: De Sede

Svaki put kada celebrity otkrije djelić svog privatnog prostora, javnost s pažnjom posmatra svaki detalj koji krase te luksuzne domove. Tako nije izostalo ni interesovanje kada je glumica Julianne Moore podijelila sliku svog ljubimca Hope, koji uživa u udobnosti na sofisticiranoj garnituri u svijetlom dnevnom boravku.
 
 

Naravno, u centru pažnje svake dnevne sobe često se nalazi sofa koja definiše cjelokupnu atmosferu prostorije. Isti slučaj je i u domu Juliane Moore, gdje je ona odabrala kultni komad namještaja od švicarskog brenda de Sede. Riječ je o sofisticiranoj garnituri DS-600 Snake, dizajniranoj još 1972. godine od strane Eleonore Peduzzi-Rive, Heinz Ulricha i Ueli Bergera.

Garnitura koju nazivaju "zmijom" jer se može nadograđivati i produživati koliko god da je to potrebno, postala je legendarni komad namještaja, a krasila je domove brojnih zvijezda, među kojima su i Tina Turner i Mick Jagger. Neformalno je zovu i "beskonačnom sofom", a zbog te svoje funkcionalnosti ušla je i u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda kao najduži kauč na svijetu.

DS-600 Snake iznimno je funkcionalan komad namještaja jer se sastoji od pojedinačnih dijelova koji se mogu slagati u različite oblike te se time prilagoditi obliku sobe. Na stranici brenda može se vidjeti 7 različitih kombinacija u koje se ova modularna sofa može postaviti, a dostupna je velikom broju boja i različitih materijala.

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu