Model fotelje je jako bitan

Iskoristite ove sjajne savjete kako biste vizualno proširili manju dnevnu sobu

Autor: Žene.ba
Iskoristite ove sjajne savjete kako biste vizualno proširili manju dnevnu sobu
Foto: Ilustracija

Police su odlične za odlaganje često korištenih predmeta, a kada se kombinuju s ukrasnim detaljima poput slika, postaju i estetski privlačne. U manjoj dnevnoj sobi razmjestite fotelje bez naslona i jastuke s raznolikim uzorcima kako biste stvorili ugodan i šarmantan prostor.

Manje nije više - u ovom slučaju!

U dizajnu se često primjenjuje načelo "manje je više", no ponekad je upotreba više elemenata bolja opcija. Na primjer, kada su u pitanju uzorci, nije nužno ograničiti se na samo jedan. Kombinovanje više različitih uzoraka može obogatiti prostor i dodati mu dinamiku, čineći ga zanimljivijim, posebno u manjim prostorima.

Model fotelje je jako bitan

U maloj dnevnoj sobi, preporučuje se odabrati fotelje sa širokim sjedalima i minimalnim naslonima za ruke, koji su gotovo neprimjetni. Ova estetska odluka naglašava dubinu prostora u manjim sobama. Postavljanje takvih fotelja stvara dojam prostora "ispred" i "iza" fotelje, bez obzira na veličinu prostora. Osim toga, takve fotelje pružaju dojam udobnosti i opuštenosti. 

Naglasite jedan komad namještaja

Kada imate poseban komad namještaja, organizujte ostatak prostora tako da se soba podijeli na vertikale, s tim posebnim komadom u središtu. Dodatni trik za isticanje tog komada je okružiti ga nižim namještajem. Na primjer, ako imate lijepo ogledalo ili sliku, postavite ih na sredinu zida nasuprot ulazu u sobu, a ispod njih smjestite stolić i fotelju, čime se taj detalj vizualno izdvaja kao najviši dio namještaja u prostoriji.