Pogledajte fotografije

'Kada sa pogledom' iz stare njuroške rezidencije Gisele Bündchen oduzima dah

Autor: Žene.ba
'Kada sa pogledom' iz stare njuroške rezidencije Gisele Bündchen oduzima dah
Foto: Instagram

Prekrasna gradska rezidencija u West Villageu na Manhattanu, nekad u vlasništvu Gisele Bündchen, trenutno je na tržištu po cijeni od gotovo 17 miliona dolara. Bündchen je kupila ovu ljepoticu iz 19. stoljeća 2005. godine za 5,8 miliona dolara, a nakon potpunog renoviranja, 2009. je prodala trenutnim vlasnicima za 12,95 miliona dolara.

U ulici Barrow smještena je ova predivna kuća izgrađena 1851. godine, s četiri sprata stambenog prostora, uređenim podrumom, liftom te prostranim dvorištem koje očarava na prvi pogled. Terasa na trećem sprstu i sedam kamina na drva dodatno doprinose njenom šarmu. Iako je prošla kroz temeljitu renovaciju, originalni izgled je sačuvan, ali je prostor modernizovan novim prozorima, krovom, zvučnim sistemom i rasvjetom. Renovacija je također obogatila kuću bibliotekom.

Na gotovo 500 kvadratnih metara, kuća nudi četiri spavaće sobe sa pripadajućim kupatilima i dvije dodatne toaletne prostorije. Cijeli četvrti sprat pretvoren je u zaseban apartman s dvostrukim krovnim prozorima, ugrađenim ormarima, zasebnim prostorom za garderobu i jednom od najljepših kada. Duboka kada obložena mramorom, smještena u centru prostranog kupatila, istinski je statement komad koji privlači sve poglede i jedan je od najljepših detalja ovog historijskog izdanja.

Iako je svaka prostorija u ovoj veličanstvenoj kući posebna i jednako atraktivna na svoj način, upravo nas je spomenuto kupatilo posebno oduševilo. I u njoj je smješten jedan od kamina, na svakom kraju je blok s umivaonikom i velikim ogledalom, a kroz prozore koji se protežu preko cijelog zida i dijelom preko krova, pruža se predivan pogled na okolne, jednako prelijepe zgrade. Dakako, zbog ogromnih prozora prostor se kupa u prirodnom svjetlu što mu također daje posebnu čar. 

Odmah iza kupatila, naš drugi najdraži dio je bez imalo dvojbe prostrani dnevni boravak koji se nadovezuje na kuhinju s otokom i trpezariju i iz kojega se direktno izlazi u predivno uređeno dvorište prepuno prirodnog hlada. Zidovi od stare cigle i drvene grede ovdje su u prvom planu i divno se stapaju s namještajem od tamnog drveta i kože te elegantnim krem komadima, a prostor je razigran leopard uzorkom i prstohvatom zelene boje. Iskreno, teško možemo zamisliti ikoga ko se u ovakvom prostoru ne bi osjećao kao doma.