Otvoren za posjete

Nekadašnji dvorac Moscatelli očarava svojim ambijentom

Autor: Žene.ba
Nekadašnji dvorac Moscatelli očarava svojim ambijentom
Foto: Instagram/ Vocavolo Moscatelli

Na putu do Rima, pored hotela Posta Vecchia, dodajemo jedno odredište - butik hotel u srcu Umbrije, poznat kao Vocabolo Moscatelli. U svijetu mode, dizajna, muzike i umjetnosti, primijetan je trend povratka starijih trendova koji se revitalizuju sa svežim entuzijazmom i interpretacijom. U posljednjih nekoliko godina, primećuje se sve izraženiji trend vraćanja popularnih umjetničkih tokova iz prošlosti.

Dizajneri, umjetnici i kreativci pronalaze inspiraciju u historiji kako bi stvorili nešto novo i autentično. U svijetu dizajna, trend povratka starih stilova postaje sve očitiji. Retro nameštaj, kao što su komadi iz srednjeg vijeka ili minimalistički skandinavski dizajn iz pedesetih i šezdesetih godina, ponovo dobijaju na popularnosti. Također, sve više dizajnera koristi tradicionalne tehnike i materijale kako bi kreirali savremene komade nameštaja, dekoracije i enterijere koji pršte od nostalgije.

Vocabolo Moscatelli

Studio Archiloop je svoju ljubav prema rustičnom podigao na novi nivo preoblikujući manastir iz 12. stoljeća u butik hotel pod nazivom Vocabolo Moscatelli, smješten u talijanskoj regiji Umbriji. Ovaj šarmantni hotel pruža jedinstveno i intimno iskustvo putnicima koji žude za kombinacijom luksuza i lokalne autentičnosti. Pojam butik hotela obično se odnosi na male, stilizirane hotele s naglaskom na personaliziranu uslugu i karakterističan dizajn. U hotelu Vocabolo Moscatelli, gosti mogu očekivati sobe uređene u rustikalnom stilu, često s jedinstvenim dekorom i namještajem koji odražavaju lokalnu kulturu i naslijeđe. Zahvaljujući intimnoj veličini hotela, gosti doživljavaju autentično iskustvo, uz pažljivo osoblje koje se brine o potrebama svakog gosta.

Autentična hrana

Pored udobnog smještaja, Vocabolo Moscatelli nudi brojne pogodnosti poput restorana koji poslužuje lokalno inspiriranu kuhinju, ugodnog bara ili salona za opuštanje te wellness sadržaja za relaksaciju i odmor. Lokacija Vocabolo Moscatelli u Umbriji dodatno doprinosi njegovoj privlačnosti. Naime, ova regija je poznata po spektakularnim pejzažima, povijesnim gradovima i bogatoj kulturnoj baštini. Gosti mogu istražiti obližnje atrakcije poput srednjovjekovnih sela na brežuljcima, vinograda i maslinika, uranjajući u ljepotu i kulturu centralne Italije.