Ambijent

Ova boja djeluje umirujuće, a dobro će se istaknuti u vašem domu

Autor: Žene.ba
Ova boja djeluje umirujuće, a dobro će se istaknuti u vašem domu
Carryhome fotelja, Lesnina

Kad biste zamislili svoju idealnu fotelju, koje bi boje ona bila? Za mnoge, idealna boja je neutralna, poput sive ili bež.

Kad razmišljamo o sjedalima koja će privlačiti pozornost u dnevnom boravku ili spavaćoj sobi, obično ne zamišljamo jarke boje, jer ne djeluju opuštajuće kao neutralne. Ali neki dizajneri smatraju da postoje boje koje mogu djelovati opuštajuće bez obzira na to što "upadaju u oko".

Jednostavna, a upečatljiva

Iako stolice i fotelje neutralnih boja i dalje prevladavaju na tržištu, sve su popularnije one u plavoj boji. Kako je Ana Kurtsikidze, osnivačica arhitektonskog ureda i konsultantske kompanije za unutrašnji dizajn ArcheA Studio rekla za Livingetc: "Plava unosi osjećaj mira i spokoja u svaki prostor", prenosi Index.

Dodala je kako je plava boja vrlo prilagodljiva, što plavom namještaju omogućava da se savršeno uklopi bez obzira na stil u kojemu uređujete dom.

Dobro će izgledati u modernom minimalističkom prostoru i u rustikalnom: "Nudi dašak boje koji može umiriti ili oživjeti okolinu ovisno o nijansi."

U nastavku pogledajte nekoliko plavih stolica i fotelja za dom.


Carryhome fotelja, Lesnina, 249 eura


Plava fotelja sa zlatnim detaljem, Emmezeta, 424.90 eura


Plavo-siva fotelja, Emmezeta, 364.90 eura


Niska plava fotelja, IKEA, 289 eura

Isto se pravilo odnosi i na stolice za blagovaonski prostor. Čak i u neutralnim kuhinjama i blagovaonicama, plave stolice će se jako dobro uklopiti.

Plava stolica, IKEA, 81.98 eura


Plava kuhinjska stolica, IKEA, 79.99 eura