Legendarna kolaboracija

Stolice s ikoničnim crvenim đonom: Sinergija glamura i elegancije

Autor: Žene.ba
Stolice s ikoničnim crvenim đonom: Sinergija glamura i elegancije
Foto: Instagram

U svijetu umjetnosti, sinergija između različitih kreativnih grana stvara izvanredne rezultate. Spojevi mode, slikanja, fotografije, vajanja, muzike, dizajna enterijera i drugih oblasti često daju novu dimenziju umetničkom izrazu. Nedavni primjer takvog ujedinjenja dolazi od dvije francuske ikone koje su odlučile da spoje svoje talente: Christian Louboutin i Pierre Yovanovitch.

Christian Louboutin, poznat po svom prepoznatljivom crvenom đonu na cipelama, i Pierre Yovanovitch, jedan od najcenjenijih dizajnera enterijera sa korijenima iz Pariza i Nice, spojili su svoje snage u jedinstvenom enterijernom projektu. Ova saradnja nastala je tokom spontanog ručka, a kako je Yovanovitch prebivalište preselio u Njujork, finalni dizajn kombinuje dva urbana stila – pariskog i njujorškog.

Crveni đon na stolicama: Elegancija i glamur

Prepoznatljiv crveni đon sada se preselio iz modne industrije u svijet enterijera kroz seriju luksuznih stolica. Inspiracija za ovu kolekciju proizašla je iz senzualnosti i glamura žena, reflektujući moć transformacije koju one posjeduju. Svaka stolica, čija cijena iznosi 28.000 eura, oslikava autentične i dominantne karakteristike žena poput egipatske lepote Nefertiti, Ditte Von Teese i Josephine Baker.

Ručno rađene stolice: Simbol elegancije

Svaka stolica je ručno izrađena, pri čemu su glamurozne nogice dizajnirane da podsećaju na nagib visokih potpetica. Proces izrade jedne stolice traje do dvadeset sati, što opravdava njihovu visoku cijenu i čini ih pravim umjetničkim djelom. Ove stolice ne samo da donose dozu luksuza u svaki prostor, već i predstavljaju vrhunac moderne enterijerne wishlist-e.

Pristupačnija verzija

Pored ekskluzivnih modela, kolekcija obuhvata i pristupačnije opcije. Stolice u ovom opsegu, sa cijenom od 13.000 dolara, nastavljaju narativ ikoničnih Louboutin stilova, ali su ujedno pristupačnije. I dalje zrače elegancijom i glamuroznošću, donoseći dašak luksuza u svakodnevne prostore.