Inspiracija iz Bielefelda

Uređenje doma u stilu minimalizma

Autor: Žene.ba
Uređenje doma u stilu minimalizma
Foto: Instagram

Ako tražite inspiraciju za uređenje svog prostora, stan u njemačkom Bielefeldu koji pripada kreativcu i zaljubljeniku u interijere Alexandru Paaru, nedavno predstavljen u njegovoj knjizi The Simple Living, mogla bi vam biti prava inspiracija. Alexander, veliki obožavatelj clean estetike, pretvorio je svoj dom u primjer savršenog minimalizma, gdje jednostavnost i elegancija idu ruku pod ruku.

Prvi dojam: Svjetlost i prozračnost

Stan u Bielefeldu odiše svježinom zahvaljujući bijeloj boji koja dominira interijerom. Ova neutralna baza savršeno se slaže s podovima od svijetlog drva, stvarajući osjećaj prozračnosti i otvorenosti. Iako je prostor uređеn jednostavno, svaka soba ima svoj karakter, zahvaljujući pažljivo odabranim detaljima i dekoracijama.

Dnevni boravak: Kompozicija u sivim tonovima

U centru dnevnog boravka nalazi se sivi kauč, uparen s tepisom u istom tonu i brojnim jastučićima. Ovaj prostor ukrašen je s dva mramorna stolića različitih veličina, mrežastom stolicom i podesivom stropnom lampom, što stanu daje sofisticiran i elegantan izgled. Slike u nježnim bojama, vaza s kremastim tonovima i bijelim cvijećem te hrpa knjiga i časopisa na stolu dodatno doprinose profinjenosti prostora. Uređen je s pažnjom na detalje, pružajući osjećaj udobnosti i stila.

Balkon: Mediteranski štih

S dnevnog boravka izlazi se na mali, ali šarmantni balkon, idealan za uživanje u popodnevnoj limunadi. Drvo limuna smješteno pored balkonskih vrata dodaje mediteranski štih ovom njemačkom stanu. Crni detalji poput stolica ili radija pružaju kontrast bijeloj paleti i daju prostoru jedinstven izgled.

Trpezarija i kuhinja: Svijetli tonovi i jednostavnost

Trpezarija također slijedi svijetlu paletu s bijelim stolom i stolicama, dok tamni detalji, poput rasvjetnih tijela i svijeća, unose dubinu u prostor. Iako postoji okno koje odvaja dnevni boravak od trpezarije, stil uređenja ostaje dosljedan, čineći prijelaz između prostora neprimjetnim.

U kuhinji i spavaćoj sobi primijetit ćemo zidove u svijetlo smeđim tonovima, dok spavaća zona sa velikim krevetom i bijelom posteljinom zrači udobnošću. Časopisi i knjige raspoređeni po cijelom domu dodaju personalni pečat i stvaraju osjećaj topline.

Radna soba: Odmak od bijele

Jedini prostor koji se ističe od ostatka stana je radna soba. Ovdje, zidna tapeta s zanimljivim uzorkom i velika metalna polica ispunjena knjigama donose promjenu u stilu. Ovaj kutak za rad pruža inspiraciju kroz zbirku literature, istovremeno zadržavajući jednostavnost i funkcionalnost koja je karakteristična za cijeli stan.