Vila koja oduzima dah

Zavirite u raskošni dom Cathrine Zete Jones i Michael Douglasa

Autor: Žene.ba
Zavirite u raskošni dom Cathrine Zete Jones i Michael Douglasa
Foto: X

Catherine Zeta Jones i Michael Douglas odlučili su se na prodaju svoje raskošne rezidencije u Irvingtonu, blizu New Yorka, nakon što su njihova djeca otišla na studij.

Nekretnina, poznata kao Longmeadow, koju je velška glumica kupila 2019. godine za 4,5 miliona dolara, sada se nudi za 12 miliona dolara. Kuća u američkom kolonijalnom stilu prostire se na 11.653 četvorna metra uz obalu rijeke Hudson i nudi pogled na rijeku.

Agent David Turner opisao je kuću kao "spektakularnu nekretninu" koja je majstorski renovirana kombinujući udobnu i modernu estetiku s očuvanjem izvorne raskoši i integriteta zgrade. Trokatnica s uređenim potkrovljem ima osam spavaćih soba, dvanaest kupatila, veliki dnevni boravak s kaminom, salon s barom, trpezariju, radnu sobu s drvenim oblogama i kaminom te impresivnu biblioteku na dvije etaže.

Kuća je udaljena oko 32 kilometra od Manhattana, smještena na osamljenom mjestu okruženom zelenilom. Opremljena je lođom s pogledom na rijeku, vanjskom terasom, ljetnom kuhinjom, teretanom, igraonicom te unutrašnjim grijanim bazenom.

Prije preseljenja u Irvington, Zeta Jones i Douglas su živjeli u vili u Bedfordu, također blizu New Yorka. Glumica je poznata po uspješnom ulaganju u nekretnine; prije deset godina kupila je svoju prethodnu rezidenciju u Bedfordu za 11,25 miliona dolara i prodala je za 20,5 miliona dolara. S druge strane, Douglas se nerado odvaja od nekretnina; nedavno je odlučio povući s tržišta njihov stan na Manhattanu s pogledom na Central Park, koji su planirali prodati za 21,5 miliona dolara.