Istančani detalji

Zavirite u unutrašnjost šarmantne kućice u srcu Švedske

Autor: Žene.ba
Zavirite u unutrašnjost šarmantne kućice u srcu Švedske
Foto: Instagram

Kada se pomisli na savršenu bijeg iz svakodnevnice, slikovita vrtna kućica u Gothenburgu, Švedska, odmah se nameće kao idealno utočište. Ovaj skriveni dragulj na svega 27 kvadratnih metara osvojio je srca svojom narandžasto-crvenom fasadom i tipičnim švedskim šarmom.

Vlasnik ove čarobne oaze, influencer Hannes Mauritzson, donosi inspiraciju iz švedskog dizajna interijera, a njegova vrtna kućica je proglašena zen-oazom za ljubitelje prirode. Okružena bujnim vrtom ispunjenim cvjetnim detaljima, ova kućica pruža savršen balans između udobnosti i prirodnog okruženja.

Unutrašnjost odiše toplinom zahvaljujući prirodnim materijalima i rustikalnim vintage detaljima. Neutralni tonovi zidova savršeno se nadopunjuju s cvjetnim detaljima, stvarajući ugođaj koji poziva na opuštanje i uživanje. Za hladnije dane, peć osigurava ugodnu toplinu, čineći ovu kućicu idealnom tokom cijele godine.

Posebna pažnja posvećena je biljkama i prirodi. Vrt je uređen s raznovrsnim biljkama, dok vinova loza krase vrtnu terasu idealnu za uživanje u zalasku sunca. Kada padne noć, dvorište je obasjano solarnom rasvjetom, stvarajući bajkovitu atmosferu koja dodatno naglašava opuštajući ambijent ove jedinstvene vrtne oaze.