Hit sezone

Pastelne nijanse i ljetni enterijeri: Kako osvježiti dom i stvoriti oazu mira

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram
Ljetni dani donose želju za promjenom, a vaš dom može postati prava oaza mira s pravim izborom boja i detalja. Pastelne nijanse su hit ove sezone i pravi su izbor za osvježenje enterijera. U nastavku vam donosimo savjete o tome kako da unaprijedite svoj prostor i stvorite prijatno okruženje koje će vas opuštati tokom vrućih mjeseci.

Pastelne nijanse u enterijeru: Savršen spoj

Bilo da preferirate minimalistički ili maksimalistički stil, pastelne nijanse mogu unaprijediti izgled vašeg doma. Čak i mala promjena, poput dodavanja novog tepiha ili police u pastelnoj boji, može unijeti svježinu i svjetlost u prostor. Pastelne boje donose osjećaj udobnosti i topline, što ih čini idealnim za ljetni enterijer. Na primjer, svijetlo zelena ili roze kauč može unijeti dašak boje u vaš dnevni boravak, dok zanimljivi jastučići mogu unaprijediti već postojeći namještaj.

Kreativna upotreba pastelnih boja

Ne zaboravite na snagu detalja. Ako volite DIY projekte, pastelne nijanse možete primijeniti na već postojeće predmete. Osvežite staru vazu bojenjem u pastelnu boju ili se upustite u izradu unikatnih komada poput posudica za nakit ili kutija.

Knjige također mogu biti dekorativan element. Ne skrivajte ih na policama, već ih izložite kao ukras. Mnoge knjige imaju korice u pastelnoj boji ili zanimljive fotografije koje mogu obogatiti vaš prostor.

Detalji koji čine razliku

Kako bismo se pobrinuli za savršeno ukrašen dom, obratite pažnju na detalje. Pastelne nijanse nisu dosadne kada se pravilno kombinuju. 

S pravim pastelama i pažljivim odabirom detalja, vaš dom može postati pravi raj za ljeto. Uživajte u svakom trenutku provedenom u svom predivnom, osvježenom prostoru!

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba