Inspo

Ukoliko volite country estetiku, ovi domovi će vas oduševiti

Autor: Žene.ba
Foto: Instagram
Country stil doživljava veliku popularnost ove godine, što je primjetno ako pratite trendove u pop kulturi. Iako ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je razlog tome ogroman uspjeh albuma Cowboy Carter, jasno je da je povratak kauboja trenutno glavna tema na društvenim mrežama.

Western ili country estetika u uređenju interijera može biti izuzetno atraktivna zbog svog rustikalnog šarma. Ovaj stil često obiluje tamnim i kontrastnim bojama, stvarajući ugodnu, ali malo mračniju atmosferu. Namještaj u ovakvim domovima često je antikni ili vintage, naglašavajući drvo, kožu i metal kao ključne materijale.

Tepisi od kravlje kože i grubo obrađeni drveni podovi dodaju rustikalnu notu prostoru, dok detalji poput kovanih željeznih svijećnjaka, starih fotografija i vintage predmeta donose dojam prošlih vremena. Važno je istaknuti da su upravo detalji ključni u ovom stilu, omogućujući da se prostor osvježi bez potrebe za potpunom promjenom. Kombinacija različitih uzoraka i materijala, poput tkanina s indijanskim motivima i prugastih pokrivača, dodaje dinamiku i autentičnost.

Inspiracija iz western gothic estetike donosi jedinstveni vizualni identitet, ističući historijski i kulturološki kontekst. Kamen i cigla često se koriste za zidove, neobrađeno drvo je idealno za trpezarijski sto ili noćne ormariće, dok kožni naslonjači i velike drvene trpezarijske stolice pružaju udobnost i stil.

Iako bi neki mogli smatrati ovaj stil pomalo ekstravagantnim ili kičastim, ukupni dojam je topao, gostoljubiv i pomalo mističan. Ova estetika spaja praktičnost i dekorativnost, stvarajući prostor koji je funkcionalan, a istovremeno estetski bogat i inspirativan. Ako vas zanima kako izgledaju interijeri u ovom stilu, možete pronaći inspiraciju na Instagramu.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba